woensdag , 24 april 2024

Opening van Louvre Abu Dhabi met spectaculaire fly-by van Airbus A380

Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), 13 november 2017 – Honderden bezoekers van overal in de wereld die de officiële openingsfestiviteiten bijwoonden van het Louvre Abu Dhabi, kregen een spectaculaire, lage fly-by te zien van een van de Airbus A380-toestellen van Etihad.

Naast het ‘Facets of Abu Dhabi’-logo op het betreffende toestel was deze ook voorzien van het nieuwe officiële Louvre Abu Dhabi-logo op alle vier de motoren. Dit ter promotie van de opening van het door Jean Nouvel ontworpen museum.

Etihad Airways maakte ook van de gelegenheid gebruik om spectaculaire beelden te maken van de fly-by. De luchtvaartmaatschappij vroeg de opkomende regisseur Ahmed Abdulqader uit de VAE een korte video te maken met beelden vanuit de cockpit en vanuit het museum. Twee speciaal uitgeruste helikopters hebben tevens beelden gemaakt van de fly-by over het museum, dat gevestigd is in het culturele district Saadiyat.

Peter Baumgartner, Chief Executive Officer van Etihad Airways:
Aansluitend op het ondertekenen van een belangrijk partnership met het Louvre Abu Dhabi afgelopen maand, is het een eer om deel te nemen aan de inauguratie van dit zeer belangrijke en universele instituut. Abu Dhabi heeft nu zijn eigen plek te midden van de belangrijkste culturele bestemmingen. En als nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE zijn we klaar om onze bijdrage te leveren aan het vervoeren van miljoenen gasten, die dit wonder van kunst en menselijk kunnen uit de eerste hand willen ervaren.

De Etihad Airways Airbus A380- en Boeing 787-toestellen zijn voorzien van interieurs, die meerdere malen zijn onderscheiden, die de architectuur en het landschap van Abu Dhabi illustreren. Dit omvat plafondontwerpen en lichtprojecties in de boardingzones, de Lobby Lounge, de First Class- en The Residence-cabines van de A380-toestellen en de stijlvolle wandverlichting in de Business Studio’s van beide toestellen. Dit alles is geïnspireerd op de spectaculaire koepel van het Louvre Abu Dhabi en zijn ‘Rain of Light’ effect. Dit effect staat voor het zonlicht, dat door de palmbomen heen straalt in een woestijnoase.

Etihad Airways is de officiële luchtvaartpartner van het Louvre Abu Dhabi en tekende het exclusieve platina-partnership in oktober 2017.

Als platina-partner werkt Etihad Airways nauw samen met het Louvre Abu Dhabi op gebieden als merkpartnership, marketing, social media, mediarelaties, events en tentoonstellingen, culturele uitwisseling, cargo support, inflight programma’s en commercie. Hala, de reisorganisatie van Etihad Airways, werkt nauw samen met het museum aan het bieden van pakketreizen naar Abu Dhabi.

Aansluitend aan de opening van het Louvre Abu Dhabi lanceert Etihad Holidays, de vakantiedivisie van de luchtvaartmaatschappij, een set all-inclusive pakketten met bezoeken aan de vele attracties in Abu Dhabi, waaronder het museum.

Link:
– www.louvreabudhabi.ae