donderdag , 30 mei 2024
LVNL

Storing verkeersleidingssysteem Schiphol

Schiphol, 21 november 2017 – Door een technische storing aan het verkeersleidingssysteem van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) wordt minder verkeer afgehandeld op de luchthaven Schiphol. Dit geldt voor binnenkomende en vertrekkende vluchten.

Luchtverkeersleiding Nederland:
Wij zijn ons bewust van de gevolgen die dit heeft voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven.Op dit moment worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. We zetten ons met extra mensen maximaal in om de storing zo snel als mogelijk te verhelpen.

KLM:
KLM ondervindt grote hinder op Schiphol van de technische storing bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Tot nu toe zijn er al 50 Europese enkele vluchten geannuleerd. Tevens heeft KLM te kampen met grote vertragingen als gevolg van de storing. We raden onze passagiers aan KLM.com te checken voor de actuele vertrek- en aankomsttijden. KLM betreurt het dat onze passagiers ongemak ondervinden. U kunt 24/7 contact met ons opnemen via KLM op Facebook Messenger  of Twitter . U kunt ook bellen met KLM Service Centre. Kijk voor de laatste updates op onze pagina vluchtverstoringen.

Update: 16:55 uur
Het verkeersleidingssysteem is inmiddels succesvol opnieuw gestart. Het neemt tijd voordat het hele systeem volledig operationeel is en de verkeersafhandeling weer op normaal niveau is. Samen met de luchtvaartsectorpartijen zijn we bezig om de capaciteit de komende uren op een veilige en verantwoorde manier te verhogen.