zaterdag , 18 mei 2024
Schiphol

Henk Jan Gerzee nieuwe Chief Digital Officer Schiphol

Schiphol, 21 november 2017 – Henk Jan Gerzee (44) wordt de nieuwe Chief Digital Officer (CDO) van Royal Schiphol Group. Hij gaat zich bezighouden met de verdere digitale transformatie en technologische innovatie van de luchthaven. Gerzeevolgt Roy Scheerder op, die de functie de afgelopen zes maanden op interim basis bekleedde.

Gerzee is op dit moment Chief Digital Officer & CIO bij Dorel Juvenile. Daarvoor heeft hij verschillende managementfuncties gehad bij Elsevier en deed hij internationale ervaring op in de luchtvaartsector als manager bij KLM Royal Dutch Airlines. Als Chief Digital Officer wordt Gerzee eindverantwoordelijk voor digitale strategie van Schiphol.

President-directeur van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis: ‘Schiphol is ambitieus en wil de beste digitale luchthaven van de wereld zijn. Omdat de impact van deze transformatie groot is, is gekozen voor een strategisch leider die dit kan aanjagen. Gerzee neemt veel ervaring en kennis over digitale transformatie en technologie mee en dat past perfect in de ontwikkeling die wij als Digital Airport willen maken. We zijn ervan overtuigd dat hij Schiphol op digitaal gebied naar een ‘next level’ gaat brengen.’

Gerzee begint per 1 februari aanstaande met zijn werkzaamheden.