vrijdag , 24 mei 2024
Airbus Rolls-Royce Siemens

Airbus, Siemens en Rolls Royce werken samen aan elektrisch vliegen

München (D), 28 november 2017 – Airbus, Siemens en Rolls Royce ontwikkelen samen een hybride vliegtuigmotor. Een commercieel vliegtuig (BEA-146) zal voorzien worden van één elektromotor.

Siemens bouwt momenteel een motor met een vermogen van twee megawatt. Dat is ongeveer de helft van wat een conventionele aandrijving levert. Rolls Royce zal een gasturbine leveren die in de romp van het vliegtuig geïnstalleerd zal worden en stroom opwekt voor de motor. Airbus is verantwoordelijk voor de integratie van de systemen.

Volgens de bedrijven wordt met de ontwikkelingen een belangrijke stap gezet in het realiseren van elektrisch vliegen in de toekomst. Na de eerste test met een elektromotor moet een test volgen waarbij een tweede conventionele motor wordt vervangen voor een hybride elektrische variant.

Een eerste test met de E-Fan X hybrid-demonstrator staat voor 2020 op de agenda.