dinsdag , 28 mei 2024
Lelystad Airport

Motie herindeling luchtruim verworpen

Den Haag, 21 december 2017 – De Tweede Kamer heeft vanvond een motie, herindeling van het luchtruim, van de SP verworpen. De motie was ingediend door Cem Lacin na het Kamerdebat van afgelopen dinsdag over de fouten in het dossier Lelystad Airport.

Het Tweede Kamerlid reageerde ontstemd na de stemming via twitter. ‘Motie weggestemd door coalitie. Inwoners, actiegroepen en D66-congres staan in de kou! Kabinet blijft ‘schiphollen’ en D66 stemt tegen eigen, aangenomen congresmotie!’ Het Tweede Kamerlid reageerde ontstemd. ‘Motie weggestemd door coalitie. Inwoners, actiegroepen en D66-congres staan in de kou! Kabinet blijft ‘schiphollen’ en D66 stemt tegen eigen, aangenomen congresmotie!’.

Aangenomen moties
De Kamer stemde voor een motie van GroenLinks om de Commissie voor de Milieu Effectrapportage (MER) advies te vragen over de eindsituatie van Lelystad Airport bij 45.000 vliegbewegingen. GroenLinks betwijfelt of dat nu al kan, omdat de vliegroutes nog niet definitief zijn vastgesteld.

Ook is een motie aangenomen, die het kabinet oproept met de betrokken provincies afspraken te maken hoe de overlast van het vliegverkeer kan worden geminimaliseerd. (CDA en VVD)

Geen uitstel
Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil geen uitstel, zo vertelde zij in het Kamerdebat van afgelopen dinsdag. ‘Mijn inspanningen zijn en blijven erop gericht om Lelystad Airport per april 2019 open te stellen’.

Lees ook:
– D66 congres Leeuwarden: motie Lelystad Airport aangenomen
– Plan Lelystad Airport blijft voorlopig overeind