zaterdag , 13 juli 2024
KLM introduceert films voor blinde en slechtziende passagiers

KLM introduceert films voor blinde en slechtziende passagiers

Vanaf vandaag biedt KLM films met audiodescriptie aan via het Inflight Entertainment op intercontinentale* vluchten. Zo kunnen ook onze blinde- en slechtziende passagiers genieten van films tijdens het vliegen. Dit sluit aan bij het doel van KLM om onze passagiers ervaringen te geven die ze bijblijven.

De eerste films met audiodescripties zijn: Home Again, Kingsman, The Golden Circle en Lego Ninjago Movie. Komende maanden worden er nog meer films toegevoegd.

Audiodescriptie is een techniek om films en televisie- programma’s toegankelijk te maken voor blinde- en slechtziende mensen. Er worden tijdens de dialogen pauzes gehouden waarin een stem alle visuele elementen beschrijft. Zoals personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

*Beschikbaar op alle Boeing 777 en Boeing 787 vliegtuigen.