dinsdag , 28 mei 2024

Live multimedia theatershow ‘Ik kan vliegen’

Live multimedia theatershow ‘Ik kan vliegen’ door piloot Jeroen Komen doet wat maar weinigen doen. Met zijn eigen vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Hij ontmoet bijzondere mensen op afgelegen plekken, ontsnapt aan allerlei gevaren, maakt duizenden luchtfoto’s, beleeft bijzondere avonturen en zoekt letterlijk de grenzen van de vrijheid op. Jeroen Komen vertelt op ‘bevlogen’ wijze vele anekdotes aan de hand van spectaculaire luchtfoto’s.

Een eigen vliegtuig
Na een reis van ruim een maand door de Verenigde Staten constateer ik dat mijn bedrijf Knoworries, ondanks mijn afwezigheid, probleemloos heeft doorgedraaid. Is mijn bedrijf dan nu echt volwassen genoeg om op eigen benen te staan? Ik vraag mijn sales manager om algemeen directeur te worden en doe een stapje opzij. Ik ben toe aan iets nieuws… Nee, ik begin geen nieuw bedrijf, ik koop een vliegtuig. Overigens komt dat niet uit de lucht vallen; ik heb al 10 jaar een vliegbrevet en… ik ben gek op reizen en avontuur.

Muffins en Bagels
Ik kwam er af met een waarschuwing, maar ontving ook een uitnodiging om naar het luchtverkeersleidingscentrum te komen om voorgelicht te worden over wat mijn illegale actie oproept. Een soort heropvoedingskamp, maar dan wel met muffins en bagels bij de koffie. Véél effectiever dan een boete! Sindsdien adviseer ik collega-piloten om, als ze een luchtverkeersleidingscentrum van binnen willen zien, even kort in zo’n verboden cirkel te vliegen… De uitnodiging om muffins te komen eten komt vanzelf.

 

De hele vliegtuigdeur is weg!
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het spookland Transnistrië uit de verhalen van Kuifje. Hier, in Moldavië, speelt zich een ander komisch avontuur af. Na 20 minuten vliegen hoor ik een vervelende fluittoon en ik merk dat mijn deur niet helemaal goed dicht zit. Net als met een autodeur doe ik hem even kort open en klap hem weer dicht, althans…, dat dacht ik te doen… De deur waait uit de sponning, alle papieren vliegen door de cabine en een oorverdovend lawaai teistert mijn oren.
 Hoe dat avontuur verder afloopt vertel ik u tijdens mijn multimedia theatershow.

De wereld ziet er vanuit een vliegtuig heel anders uit dan op de begane grond. Tussen alle luchtige belevenissen, avonturen en anekdotes door, laat ik u graag een aantal spectaculaire luchtfoto’s zien van bekende én minder bekende locaties in ons land en de rest van Europa.

Link:
– mondiavisueel.com/programma/ik-kan-vliegen/