zaterdag , 18 mei 2024

Jet Airways met volledig vrouwelijke bemanning naar India

Vandaag zorgde Jet Airways, de toonaangevende Indiase full-service luchtvaartmaatschappij, voor een unicum op Schiphol met een volledig vrouwelijke bemanning op vlucht 9W235 naar Bangalore.

Met Captain Joshi Sangfeeta en Captain Vakharia Hazel Dilip in de cockpit vertrok de 15-koppige ‘ladies crew’ om 10.50 uur vanochtend met een volle Airbus A330 naar het Zuid-Indiase Bangalore; een van de drie hubs van Jet Airways in haar thuisland.

Rahul Taneja, Chief People Officer Jet Airways, zegt: “Jet Airways voert al vele jaren een actief personeelsbeleid dat is gericht op gelijke rechten en kansen, ongeacht achtergrond en sexe. Zo is het aantal vrouwelijke (co)piloten inmiddels opgelopen tot meer dan 230 en bedraagt het aandeel vrouwelijke medewerkers binnen Jet Airways wereldwijd maar liefst 34%.”

Hij vervolgt: “Hoewel er niet bewust op gestuurd wordt komt het gedurende het jaar met regelmaat voor dat een vlucht een volledig vrouwelijke bezetting heeft. Vandaag was dit unicum gegund aan Amsterdam Airport Schiphol.”

Link:
www.jetairways.com