dinsdag , 28 mei 2024
KLM brengt Olympische sporters met ‘medaillevlucht’ naar huis

KLM brengt Olympische sporters met ‘medaillevlucht’ naar huis

Op maandag 26 februari om 16.30 uur is KLM vlucht KL854 op Schiphol geland, met aan boord de Nederlandse sporters die de afgelopen weken actief waren op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Deze ‘medaillevlucht’ heeft een bijzonder en feestelijk ontvangst gekregen.

Vanaf vliegveld Eelde escorteerde de Koninklijke Luchtmacht het vliegtuig met twee F16’s naar Schiphol. Aan boord van het toestel ontvingen de sporters en alle passagiers een feestelijke KLM ‘goody bag’ en een miniatuur KLM-vliegtuig met speciale inscriptie. De sporters verlieten het vliegtuig via een trap en gingen over een oranje loper het platform op, door een erehaag van ‘blauwe’ collega’s. Daarna vertrokken zij onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee en de Amsterdamse politie per bus naar het Olympisch Stadion voor een “welkom thuis” ontvangst.

Bagage
De bagage van de Olympische équipe is voor het vertrek in Zuid-Korea van speciale labels voorzien, door de veiligheidscontrole gegaan en in aparte containers aan boord gebracht van het KLM-toestel. Op Schiphol werden deze containers in een vrachtwagen geladen, die achter de bus aan naar het Olympisch Stadion reed. De overige passagiers van vlucht KL854 verlieten het vliegtuig op de gebruikelijke manier, via de loopbrug van de gate.

KLM geldt als voorkeursvervoerder van het NOC*NSF.

KLM brengt Olympische sporters met ‘medaillevlucht’ naar huis