dinsdag , 28 mei 2024
Vliegkamp Lelystad

Vliegkamp voor kinderen viert lustrum

Voor het vijfde jaar worden deze zomer op Lelystad-Airport Vliegkampen voor kinderen georganiseerd. Kinderen en jongeren van 11-18 jaar krijgen daarbij hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een week die volledig in het teken staat van zelf leren vliegen.

Sinds 2014 hebben al bijna 250 kinderen deelgenomen aan de vijfdaagse Vliegkampen en aan de tweedaagse Vliegweekenden. De helft van deze kinderen heeft zelfs meer dan één keer meegedaan. Kinderen van alle leeftijden mogen volgens de luchtvaartwet al vliegles krijgen, maar pas als ze 16 jaar oud zijn mogen ze zonder instructeur de lucht in.

Zelf Vliegen 
Tijdens deze vijfdaagse Vliegkampen mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen onder leiding van een ervaren vlieginstructeur. Ze leren tijdens de echte vlieglessen hun vliegtuig zelf te starten en te landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

Vliegexcursies
Naast de dagelijkse vlieglessen worden er diverse luchtvaartactiviteiten en -excursies georganiseerd in het kader van vliegen, zoals excursies naar de brandweer en de verkeerstoren op Lelystad-Airport en naar de Aviodrome. Na afloop van het vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een echt vliegbrevet zijn gezet.

Data
De Vliegkampen vinden dit jaar plaats van 30 juli t/m 3 augustus en van 13 t/m 17 augustus 2018.  Tevens worden dit jaar voor de tweede keer twee Vliegweekenden voor kinderen georganiseerd. Op 28-29 april en op 20-21 oktober 2018 leren jonge vliegfans ook hier tijdens echte vlieglessen hun vliegtuig starten, vliegen en landen en krijgen ze theorielessen.

Link:
– www.vliegkamp-lelystad.nl