dinsdag , 16 april 2024

Boeing levert eerste 737 MAX 9

Boeing en de Lion Air Group vierden op 22 maart 2018 de aflevering van de allereerste 737 MAX 9. Het toestel wordt ingezet door Thai Lion Air, waarbij het grotere bereik de luchtvaartmaatschappij zal helpen bij het introduceren van verschillende nieuwe internationale routes.

“De 737 MAX 9 sluit perfect aan op onze groeiende activiteiten in Thailand”, aldus Capt. Darsito Hendro Seputro, CEO en voorzitter van Thai Lion Air. “De 737 vormt als sinds het begin de ruggengraat van ons bedrijf. We zullen het extra bereik dat dit nieuwe toestel biedt, gebruiken om ons netwerk uit te breiden en routes te starten naar Bangladesh, China en India.” De Lion Air Group is de launch customer voor de MAX 9. De organisatie was ook de eerste operator die de MAX 8 in gebruik nam en sloot onlangs een deal voor 50 MAX 10’s. De groep heeft daarnaast 200 737 MAX’s in bestelling en is een van ’s werelds grootste 737-operators.

“De Lion Air Group toont perfect hoe de 737 MAX-familie een gemeenschappelijke vlootoplossing biedt binnen het spectrum van ‘single-aisle’-toestellen”, aldus Boeing Commercial Airplanes president en CEO, Kevin McAllister. “Niet alleen profiteert Lion Air Group van de verschillende mogelijkheden binnen de MAX-range en de capaciteit van de MAX, ook is deze serie toestellen op economisch gebied de beste keuze en bieden ze een hoog betrouwbaarheidsniveau.”

De 737 MAX 9 is ontworpen voor een capaciteit van maximaal 220 passagiers en heeft een maximaal bereik van 3.550 zeemijl (circa 6570 kilometer). Met drie zitrijen meer dan de 737 MAX 8 biedt dit toestel maatschappijen extra capaciteit en maximaliseert het tegelijkertijd de winstgevendheid binnen hun netwerk. De 737 MAX-familie biedt klanten uitzonderlijke prestaties tegen lagere kosten per stoel en met een groter bereik dat nieuwe bestemmingen mogelijk maakt voor ‘single aisle’-toestellen. De 737 MAX 9 is uitgerust met de nieuwste CFM International LEAP-1B-motoren, Advanced Technology-vleugels, een Boeing Sky-interieur, grote cockpitdisplays en andere features die de ‘single aisle’-toestellen voorzien van de meeste efficiëntie, hoogste betrouwbaarheid en het grootste passagierscomfort op de markt.

De 737 MAX is het snelst verkopende vliegtuig in de geschiedenis van Boeing en heeft meer dan 4.300 bestellingen van 95 klanten over de hele wereld.

Link:
– www.boeing.com/commercial/737max