vrijdag , 12 april 2024

Bose lanceert ProFlight Aviation headset

Tijdens het jaarlijkse Sun ’n Fun International Fly-In en Expo in Lakeland, Florida, kondigde Bose een nieuwe headset aan; de ProFlight Aviation headset. Dit is de eerste nieuwe luchtvaartproductintroductie sinds de populaire actieve noise-cancelling A20 in 2010 werd gelanceerd.

De Bose ProFlight Aviation Headset is gericht op de professionele piloot. Bose beweert dat de nieuwe headset de kleinste, stilste en meest comfortabele ANR-headset in de branche is, hoewel deze niet zo veel ruisonderdrukking biedt als de A20. In tegenstelling tot de oorschelpen die worden gebruikt voor de meeste luchtvaart-headsets, maakt de ProFlight-headset gebruik van een hoofdband met oordopjes, waardoor het hele systeem minder dan de helft van het gewicht van de A20 is. De ProFlight headset weegt slechts 4,9 gram. Bose’s StayHear siliconen tips beloven een beter comfort dan sommige andere koptelefoons met oordopjes.

Een geweldige toevoeging is het ‘tikbeheer’, waarmee de gebruiker de ANR-functie kan manipuleren voor meer of minder ruisonderdrukking (er zijn drie niveaus). Dus in plaats van een oordopje te moeten verwijderen tijdens een communicatie met een passagier die geen headset gebruikt, kan de piloot het ruisonderdrukkingsniveau verlagen.

De prijs voor de Bose ProFlight Aviation headset is € 1.010 en zal in juni beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend leverbaar met verschillende connectoren.

Link:
Pilot Shop Bose ProFlight Headset