woensdag , 29 mei 2024

Viggo, IVECO NLS, Doll en De Burgh zorgen samen voor de perfecte cateringwagen

Eindhoven Airport blijft groeien. Meer vluchten per dag betekent onder andere vaker cateringservice aan de vliegtuigen die Eindhoven bezoeken. Om deze groei goed te kunnen faciliteren heeft Viggo geïnvesteerd in een nieuwe cateringwagen.

Nieuwe cateringwagen
Een cateringwagen wordt gebruikt voor het transport tussen de cateringleverancier en het vliegtuig. Het zorgt ervoor dat alle maaltijden, broodjes, snacks en dranken gekoeld, schoon, snel en veilig aan boord van het vliegtuig kunnen worden gebracht. De cateringwagen voldoet aan alle laatste milieu- en kwaliteitsnormen, zoals een Euro 6 motor en de NEN 12312-2:2014 veiligheidsvoorschriften. Tevens is het voertuig door De Burgh geheel conform de Viggo huisstandaard qua gebruikseisen verbeterd.

Samenwerking
Sinds 2011 is De Burgh dé onderhoudspartner voor al het GSE (Ground Support Equipment) van Viggo. Een team van specialistische monteurs, die worden ondersteund door collega’s van de reguliere werkplaats en de back-office, zorgt voor een hoge inzetbaarheid van de machines. Bij de inkoop van nieuwe voertuigen heeft De Burgh een stem in het panel van de specialisten die de functionele en technische specificaties in het inkooptraject opstellen.

De Burgh is onder andere dealer van IVECO; een sterke internationale speler in de wereld van transportvoertuigen en heeft een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. Voor de nieuwe cateringwagen heeft Viggo gekozen voor een IVECO EuroCargo chassis. Dit voertuig uit de zogenaamde “zware lijn” is geleverd door IVECO NLS, de commerciële importeursorganisatie van de truckfabrikant. Uit eerdere samenwerkingen zijn een waterwagen en een toiletwagen op een IVECO chassis gerealiseerd.

Voor de opbouw van de cateringwagen is gekozen voor de Duitse specialist Doll. Dit voormalige familiebedrijf heeft een jarenlange traditie en ervaring in het bouwen van cateringwagens en andere GSE voertuigen. Ze hebben hun marktpositie in moeilijke tijden weten te behouden door extreem hoge eisen aan Quality & Safety te stellen.

Het resultaat
Door deze proactieve samenwerking is de huidige cateringwagen tot stand gekomen. Bij de voertuigconfiguratie en de interieursamenstelling is maximaal rekening gehouden met veiligheid, ergonomie, ecologische- en technische duurzaamheid. Voor het gebruiksgemak zijn bijvoorbeeld de opbergrekken op een voor Viggo perfecte hoogte gezet, zodat medewerkers minimaal hoeven te tillen. Daarnaast zijn er extra veiligheidsgrepen en stootrubbers geplaatst. Het voorlooprek heeft de allernieuwste eis qua loopplankontwerp, zodat er nooit een ruimte kan ontstaan tussen loopplank en vliegtuig. Een energiebesparende maatregel is de speciaal op Viggo’s verzochte plaatsing van een extra deur, zodat op warme dagen minder koude lucht ontsnapt en dus minder energie nodig is voor koeling.

Het voertuig wordt opgenomen in een beurtenplanning van De Burgh voor een dynamisch onderhoudsplan en de tijdige uitvoering van vereiste keuringen en checks. Door deze aanpak gaat Viggo de komende jaren een efficiënte en effectieve inzet van dit voertuig waarborgen. Viggo verwacht in de toekomst meer van deze samenwerkingsprojecten met IVECO en De Burgh uit te voeren; zowel op Eindhoven Airport, als in de toekomst op Lelystad Airport.

Links:
www.viggo.nl
www.iveco.nl
www.doll.eu
www.deburgh.com