zaterdag , 18 mei 2024

Nieuwe Hollandse Waterlinie vanuit de lucht vastgelegd in 360º

Op het toeristische platform Show Me Holland zijn vanaf deze zomer de forten, vestingen en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een wel heel bijzondere manier te bekijken. De highlights van het historische verdedigingswerk worden de komende weken namelijk door middel van drones vanuit de lucht in 360º vastgelegd.
360º luchtfoto’s

Volgens mede-initiatiefnemer Wiebe de Jager is het voor het eerst dat de waterlinie op deze manier wordt vastgelegd. “De forten, vestingen en verdedigingswerken zijn niet alleen prachtig cultureel erfgoed, maar de omgeving is ook nog eens fantastisch mooi. Vanuit de lucht kun je dat extra goed zien. Zeker omdat we gebruik maken van de nieuwste technieken op het gebied van 360º luchtfotografie. Dan kun je als een vogel rondkijken.”

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle forten vanuit de lucht te bewonderen zijn, en dat de kijker als het ware een virtuele vliegreis kan maken langs de historische verdedigingslinie. De eerste forten en vestingen – waaronder vestingstad Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Altena – zijn al gefotografeerd en te bekijken op showmeholland.com/themas/nieuwe-hollandse-waterlinie. Voor het maken van de opnamen werkt Show Me Holland samen met Dronewatch, een innovatief mediabedrijf dat 360º luchtfototours maakt in binnen- en buitenland.

Het project is een eigen initiatief van Show Me Holland en Dronewatch. De initiatiefnemers hopen dat fortondernemers, regionale VVVs en andere betrokkenen de waarde van het project inzien en aanhaken. “We kunnen bij iedere locatie natuurlijk nog meer 360º opnamen of promotievideo’s maken, ook vanaf de grond of in de vestingen. Ook kunnen we locaties extra in het zonnetje zetten via onze social media kanalen, waarmee we tienduizenden mensen bereiken”, licht Chris van Vleuten van Show Me Holland toe.

Link:
Nieuwe Hollandse Waterlinie