zaterdag , 13 juli 2024

Voorlopig laatste Embraer bij KLM Cityhopper

KLM Cityhopper heeft zaterdag haar 49e en voorlopig laatste Embraer ontvangen. De nieuwe E175+ met registratie PH-EXZ, landde zaterdag 28 april op Schiphol. Het vliegtuig is onderdeel van de vlootvernieuwing van KLM. Speciaal voor Koningsdag had Embraer het nieuwe toestel voorzien van een oranje tintje.

KLM Cityhopper heeft nu een vloot van 49 Embraers en heeft daarmee de grootste Embraer-vloot van Europa. Deze toestellen worden ingezet voor Europese vluchten met een korte afstand. De Embraers dragen bij aan de verduurzaming van KLM’s vloot. De vliegtuigen verbruiken minder brandstof en stoten daardoor minder CO2 uit. Het E175+ toestel verbruikt maar liefst 22% minder brandstof vergeleken met zijn voorganger, de Fokker 70.