woensdag , 12 juni 2024

165 jongeren de lucht in op vliegdag FLY4U

165 kinderen/jongeren hebben zaterdag 23 juni j.l. een rondvlucht gemaakt op de vliegdag van Stichting FLY4U. De kinderen, afkomstig uit gezinnen van vluchtelingen, waren naar vliegveld Drachten afgereisd voor een vlucht in een van de toestellen van de Vliegclub Fryslân. FLY4U verzorgt elk jaar een vliegdag voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meer dan 150 vrijwilligers zorgden samen met Stichting Present en Humanitas voor een onvergetelijke dag.

Naast het vliegen was er nog veel meer te beleven voor de kinderen en hun ouders/begeleiders. Zo waren er een grote trampoline, flightsimulator en stormbaan. Verder werden graffiti en djembé workshops gegeven en konden rondritten gemaakt worden in bijzondere auto’s. Voor de meiden waren er verschillende beautyactiviteiten. Clown Poets, Harry Harrewar en Professor Propkop waren ook weer van de partij en lieten zich van hun beste kant laten zien. Alle kinderen/jongeren kregen na afloop van hun vlucht als aandenken een cockpitfoto en luchtdoopcertificaat.

Karsten Dijkstra kijkt tevreden terug (voorzitter):
We doen dit nu voor de zesde keer, maar ik ben telkens weer blij verrast door het enthousiasme van de enorme groep vrijwilligers. Dank aan  hoofdsponsor Hemmink en de andere sponsoren die ons financieel hebben ondersteund. Als je dan na afloop al die blije gezichten ziet van de kinderen en hun ouders/begeleiders, dan weet je waarvoor je het doet. Het was een fantastische dag!

Link:
– www.stichtingfly4u.nl