dinsdag , 16 april 2024

QinetiQ ontvangt eerste PC-21

Volgens het contract dat in 2016 werd gesloten met het Britse bedrijf QinetiQ, zal Pilatus twee PC-21’s leveren aan de “Empire Test Pilots ‘School (ETPS)”, gevestigd in Wiltshire, in het zuiden van Engeland. ETPS fungeert als een trainingscentrum voor vliegtestingenieurs en testpiloten en geniet wereldwijd een uitstekende reputatie.

Op 17 juli presenteerde Markus Bucher, CEO van Pilatus, een traditioneel Zwitsers souvenir aan Steve Wadey, CEO van QinetiQ Group Plc ter herdenking van de levering en overdracht van hun eerste PC-21-trainervliegtuig. De tweede PC-21 zal worden geleverd in het vierde kwartaal van 2018 en zal worden gebruikt voor testpilootopleidingen die begin 2019 beginnen.

De PC-21: een belangrijk onderdeel van het nieuwe trainingsprogramma

De twee PC-21’s zijn geproduceerd met een volledig geïntegreerde Flight Test Instrumentation-mogelijkheid voor gebruik door ETPS bij het trainen van testpiloten en vliegtestingenieurs. De acquisitie van de twee PC-21’s vormt een belangrijk onderdeel van een transformatie- en moderniseringsproject dat momenteel aan de gang is bij ETPS. Steve Wadey, ETPS: “We zijn verheugd om voor de eerste keer een PC-21 in Groot-Brittannië te zien. Deze vliegtuigen zullen een hoofdrol spelen in de opleidingssyllabus. We zijn erg blij dat we met Pilatus-ondersteuning op schema liggen om nieuwe trainingsdiensten te leveren ten behoeve van onze klanten. ”

De levering van de eerste PC-21 is een andere belangrijke mijlpaal in het proces van ontwikkeling en versterking van de relatie tussen Pilatus en QinetiQ. Markus Bucher: “We zijn bijzonder trots dat onze PC-21’s zijn geselecteerd voor de prestigieuze Empire Test Pilots ‘School. QinetiQ is het negende lid van de familie van PC-21-operators.

Link:
www.etps.com

VLNR: André Zimmermann VP Government Aviation Pilatus, Markus Bucher CEO Pilatus, Steve Wadey CEO QinetiQ, Nick Anderson MD Air & Space QinetiQ, Nick Lay QinetiQ