vrijdag , 21 juni 2024

‘Meet the Future’: Open dag Technology Base Twente Airport

Technology Base ligt in het groen verscholen, tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal, op het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe. Een spannende plek met zijn shelters, hangars en start- en landingsbaan. Op 16 september gaan hier de poorten open voor jong en oud! Bekijk hier nieuwe uitvindingen, technieken en materialen. Leer alles over veiligheid op Twente Safety Campus.

Bezoek demonstraties van de brandweer. Vergaap je aan de vliegshow op Twente Airport! De Open Dag is toegankelijk met de bus of fiets. Tijdens de open dag kun je drie area’s bezoeken: het Innovation Quarter, Twente Airport en de Twente Safety Campus.

Uitvindingen, raceteams en drones
In het Innovation Quarter kun je tussen de shelters nieuwe uitvindingen, technieken en materialen zien en beleven. Er zijn prototypes van onbemande luchtvaartuigen, drones en de raceteams van Universiteit Twente. Je kunt een nieuw soort fiets zien en proberen en je leert hoe rotorbladen van onbemande helikopters worden gemaakt. Er zijn Twentse start-ups, Pentair laat zijn waterfiltratie technology zien en met Demcon duik je met virtual reality in de nieuwste medische en technische ontwikkelingen.

Vliegtuigen, airshow en technologie
Bekijk op Twente Airport vliegtuigen en voel hoe het is om in een vliegtuig te zitten. Leden van de Vliegclub geven je uitleg en beantwoorden al je vragen. Je leert over slimme baanverlichting bij het bedrijf USE Technology. Vlakbij de start- en landingsbaan is de plek ingericht van waar je de airshow goed kan zien. De line-up bestaat in elk geval al uit de Dutch Thunder Yaks, Fokker Four, Dirk Evers (Pitts special), Dutch Hunter en Steve van Dijck (P51 Mustang).

Veiligheid, hulpverlening en brandbestrijding
Twente Safety Campus, onderdeel van Brandweer Twente, bestaat dit jaar 10 jaar en organiseert daarom een Veiligheidsdag. Hier kan je een rondleiding door de Risk Factory krijgen. Wat gebeurt er met je als je enkele glazen alcohol op hebt? Hoe ontvlucht je je huis bij brand? Er is een oefening over hoe je bij lekkage van een tankwagen een auto openknipt om een slachtoffer te bevrijden. Je kan kijken hoe de brandweer virtueel oefent of een blusoefening beleven. Voor de jongsten onder ons is er een springkussen en een blus-spel.

Vervoer en parkeren
Technology Base is op deze dag uitsluitend te bereiken met de pendelbus of op de fiets. De pendelbussen vertrekken vanuit acht opstapplaatsen in de regio. De bus zet bezoekers centraal op het terrein af. In verband met veiligheid wordt gemotoriseerd verkeer dat op eigen gelegenheid naar Technology Base komt, niet toegelaten. Bij vier opstapplaatsen voor de pendelbus, is een grote parkeerplaats waar de auto gratis geparkeerd kan worden.

Link:
– www.meetthefuture.nu