vrijdag , 21 juni 2024

Leaseweb Texel Airshow 2018

Op 4 augustus 2018 wordt op Texel International Airport de LeaseWeb Texel Airshow gehouden. In verband met de nog steeds groeiende populariteit van deze grootste airshow van Nederland, wordt er dit jaar rekening gehouden met een bezoekersaantal van 25.000.

De toeschouwers wordt een gevarieerd programma aangeboden, dat gevuld is met gerenommeerde internationale topacts en vertegenwoordigingen van verschillende Europese luchtmachten.

Acts oa.:
Royal Jordanian Falcons, Breitling Jet Team, Lockheed C-130H Hercules van de Koninklijke Luchtmacht begeleid door twee F16’s, Chinook, Apache …

De Nederlandse en oudste nog vliegende vliegboot ter wereld, de Catalina PH-PBY, zal tijdens deze Texel Airshow voor het laatst een demo in Nederland vliegen. Het op Lelystad Airport gestationeerde historische vliegtuig zal, noodgedwongen door financiën, personeels tekort en vooral regelgeving, vanaf november niet meer in Nederland vliegen.

Voor de static show worden niet minder dan 250 toestellen verwacht. Een selectie van 70 toestellen zal direct aan de flightline worden opgesteld. De Texel Airshow wordt sinds 1980 georganiseerd en is een initiatief van Ed en Mike de Bruijn, beiden directeur van Texel International Airport. Dankzij een 150 tal vrijwilligers en een gedreven sponsor, komt ook deze Airshow letterlijk van de grond. De airshow onderscheidt zich door het grote aantal bezoekende privévliegtuigen en het sterk internationaal gerichte karakter.

LeaseWeb Texel Airshow
4 augustus 2018, Texel International Airport
Static show: 10.00 – 12.30 uur – Airshow: 12:30 – 17:00 uur

Link:
www.texelairshow.nl