dinsdag , 28 mei 2024

Veilig en efficiënt onderhoud voor luchtvaartindustrie

De nieuwe tankoplossingen van ZARGES helpen bij het snel, veilig en efficiënt bijtanken van vliegtuigen. Op de taxibaan begint kort na iedere landing het aftellen voor een volgende opstijging. Elke seconde telt voor het onderhoudsteam. Iedere handeling moet perfect zijn, het draait allemaal om snelheid en precisie.

Hoe sneller de juiste tankladder of het juiste platform bij het vliegtuig staat, des te eerder de brandstoftank van het vliegtuig wordt bijgevuld. Snelheid mag echter niet ten koste gaan van veiligheid op het werk. Daarom heeft ZARGES bij de ontwikkeling van zijn nieuwe, robuuste tankoplossingen evenveel nadruk gelegd op de ergonomie als op de opstapveiligheid.

Onderhoudsbedrijven moeten vliegtuigen zeer snel en op verschillende hoogtes kunnen bijtanken. Dit gebeurt vaak ook nog onder slechte weersomstandigheden. De nieuwe ZARGES-tankoplossingen helpen hen te voldoen aan deze flexibiliteitseis. De ladders en platformen bestaan in verschillende hoogtes, van krap tweeënhalve meter tot meer dan zes meter. Ze zijn daarom zowel geschikt voor aannemers die op grote luchthavens werken, als voor de kleinere privévliegvelden. Dankzij de luchtbanden van de ZARGES’ platformen, kunnen deze worden verplaatst met een snelheid van dertig km/u. Hierdoor kan het onderhoudsteam vanaf nu de apparatuur sneller op de gewenste locatie hebben staan. De tankladders zijn door hun lage gewicht zeer mobiel – variërend van 16,5 tot 20 kilo (afhankelijk van de grootte).

Voorkom ongevallen tijdens het tanken
Bij de ontwikkeling van de nieuwe tankoplossingen speelden ergonomie en veiligheid een belangrijke rol. “Onze productontwikkelaars hebben alle werkzaamheden op de landingsbaan geanalyseerd. Daarbij werkten ze samen met gerenommeerde klanten uit de luchtvaartindustrie om elk detail te optimaliseren op het gebied van comfort en industriële veiligheid”, zegt productmanager Markus Nowak van ZARGES. Alle loopvlakken van de nieuwe ladders en platformen zijn voorzien van een antislipoppervlak, zodat werknemers tijdens het tanken goede grip hebben en veilig kunnen staan. Om ongelukkige werkhoudingen zoveel mogelijk te voorkomen, is een demonteerbare houder geïnstalleerd op het toegangsgedeelte van de ladders zodat er een vaste plaats is voor de refuelling nozzle. Dit maakt het mogelijk om bij te tanken zonder te veel lichamelijke belasting. Daarnaast zijn alle oplossingen van ZARGES ontworpen om statische elektriciteit te ontladen, conform de relevante, internationale veiligheidsnormen.

Link:
– www.zarges.com