dinsdag , 28 mei 2024

LEGO® Movie presenteert Turkish Airlines nieuwe flight safety-video

Vanaf nu demonstreren Batman, Wyldstyle en andere figuren uit de LEGO films de veiligheidsinstructies van Turkish Airlines. De nieuwe geanimeerde veiligheidsvideo – de eerste LEGO safety-video ooit gemaakt – loopt op een luchtige en grappige manier stap voor stap de veiligheidsprocedures langs.

Compleet met cameo’s van beroemdheden en een catchy dansnummer. De film is gemaakt in samenwerking met Warner Bros. en de teams achter ‘The LEGO Movie’, ‘The LEGO Batman Movie’, ‘The LEGO NINJAGO® Movie’ en het langverwachte vervolg ‘The LEGO Movie 2’ die begin februari 2019 in de bioscoop verschijnt en de LEGO-helden herenigt voor een nieuw avontuur.

De veiligheidsvideo is de start van ‘het grootste samenwerkingsverband met de kleinste cast ooit’. Dit wijst erop dat er nog veel meer te verwachten is van de alliantie tussen Turkish Airlines en LEGO Movie. Zo lanceert Turkish Airlines in aanloop naar de wereldwijde release van “The LEGO Movie 2” een wereldwijde tv-campagne en geven ze vliegtuigen en acties op vliegvelden een filmthema. Ook komt er nog een tweede safety-video.

Feiten over de animatie:
·      16-koppig productieteam met twee concept-artists, drie layout-artists, zeven animators en vier lichttechnici.
·      De productie nam meer dan 950 dagen in beslag.
·      Er zijn meer dan 2,9 miljoen LEGO-stenen gebruikt.
·      Het kostte meer dan 9,6 miljoen CPU-uren (Central Processing Units) om 973 animaties te maken.
·      30 verschillende versies van de nieuwe veiligheidsvideo. Een video in het Engels en in het Turks voor de 15 verschillende vliegtuigtypen.