dinsdag , 28 mei 2024

Een vlucht aan boord bij Emirates

Duizenden families stappen deze zomer in het vliegtuig voor een welverdiende vakantie. Maar voor sommige passagiers reizende met baby’s en kleine kinderen gaat dit vaak gepaard met veel spanning door onvoldoende service aan boord. Bij Emirates zit je altijd goed. Emirates voorziet families niet alleen van familievriendelijke extra’s voor en na de vlucht, maar komt ook met handige tips die je verzekeren van een fijne reis.

Voordelen op de luchthaven
Emirates zorgt er bij de check in al voor dat families de mogelijkheid krijgen om rijen te vermijden en direct van een aparte familie check-in balie gebruik te maken. Daarnaast mogen families met kleine kinderen het toestel als eerste betreden en mag je extra ruim –en handbagage inchecken als je met baby’s of kleuters reist.

Ontspannen vlucht
Ook tijdens de vlucht zijn er voordelen voor reizigers met kinderen. De zitplaatsen op de voorste rij bij een afscheidingswand zijn gereserveerd voor Economy class passagiers met baby’s. Bovendien zijn er babybedjes en handige benodigdheden, zoals luiers, slabbers en vochtige doekjes aanwezig in de toiletten. Daarnaast biedt Emirates een speciaal kinder menu waarmee passagiers tussen de twee en twaalf jaar oud verrast worden.

Reisexperts van National Geographic Kids hebben in samenwerking met Emirates pakketjes gecreëerd die kinderen inspireren om de wereld te ontdekken. Het houdt ze tijdens de vlucht bezig en mogen ze mee naar huis nemen. Kinderen vanaf twee jaar oud kunnen ook lid worden van het Emirates Skywards frequent flyer  programma waardoor ze al op jonge leeftijd kunnen sparen voor vele voordelen.

Tips voor een fijne reis
Emirates biedt nuttig advies aan ouders voor het vliegen met kleintjes. De volgende tips kunnen helpen:

  • Ga op tijd naar het vliegveld. Zo heb je nog voldoende tijd om je kind te voeden of te verschonen voor aanvang van de vlucht.
  • Draag een leeftijdsbewijs van het kind, zoals een geboortecertificaat of paspoort bij je.
  • Als het kind en jij andere achternamen dragen, moet je misschien bewijs van verwantschap laten zien en dat je het recht hebt hem/haar het land mee uit te nemen. Welke documenten je nodig hebt ligt aan je familiesituatie, maar dit kan bijvoorbeeld een geboortecertificaat en/of een gesigneerde brief zijn van de niet mee reizende ouder.
  • Pak de kinderwagen. Emirates biedt in de vertrekhal op Dubai Airport gratis kinderwagens aan. De baby kan zo op comfortabele wijze tot aan de gate vervoerd worden.
  • Pak je handbagage handig in. Stop de vochtige doekjes niet onderin de tas. Zorg dat er genoeg doekjes, slabbetjes, flesjes (zo nodig), speelgoed, een dekentje en schone kleren meegaan.
  • Houd een flesje water bij de hand. Vliegen en borstvoeding geven zorgt beide voor dehydratatie.
  • Vraag naar een stoel bij het gangpad. Op deze manier kun je makkelijk naar de toiletten of even een stukje wandelen.
  • Bewaar borstvoeding of de fles geven voor het opstijgen en landen. De zuigende beweging kan baby’s helpen hun oren te klaren.
  • Geef meer en kleinere porties als je de fles geeft – voor het opstijgen en landen, maar ook wanneer de baby niet in slaap wil vallen.