vrijdag , 12 april 2024

Soesterberg luchtvaartdagen NMM

In het weekend van 25 & 26 augustus 2018 vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats in en om het NMM. Een compleet dagje uit voor jong én oud!

Het NMM heeft de grootste collectie vliegtuigen en helikopters van Nederland. Tijdens de Luchtvaartdagen laten we je graag álles zien. Op het terrein rond het museum worden meer dan 20 vliegtuigen tentoongesteld. Van een linnen Curtiss P-1 Hawk tot de supersonische F-4 Phantom. Zo dichtbij kwam je nog nooit!

Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur

Doorlopend zijn er zowel binnen als buiten leuke (kinder)activiteiten en neemt u plaats in een aantal cockpits en simulatoren.

Stap in de cockpit
Je beleeft het pas echt als je er zelf in mag! Tijdens de Luchtvaartdagen zijn de volgende vliegtuigen en helikopters van binnen te zien: F-16, Breguet Atlantic, Cessna T-37 Tweet, Fouga Magister (Depot), Alouette III, F-27 Troopship, Bolkow Bo-105 (museum), Lynx (museum), Agusta Bell (museum), Halbertstadt ‘Schlasta 6’

Static Show
In de flightline naast het museum staan opgesteld: MIG-21, Grumman ‘Tracker’, NF-5B, F-102 Delta Dagger, F-100 Super Sabre, F-86K, Republic Thunderflash, Beechcraft T-7 ‘Navigator’, Hawker Hunter, Brequet Atlantic, Lockheed Neptune, F-16A, Fokker S-14, Cessna T-37B Tweet, Bleriot IX, Fokker F-27 Troopship, Curtiss Hawk P-6, Phantom F-4.

De romantiek van het vliegen
Ontdek hoe bijzonder het is om te vliegen tijdens de theatervoorstelling van het Flying Circus. De voorstelling wordt iedere dag meerdere keren opgevoerd. Mis hem niet!

Link:
– www.nmm.nl/ontdek/soesterberg-luchtvaartdagen