dinsdag , 28 mei 2024
Air France-KLM

KLM vervoerscijfers augustus 2018

Met de vervoercijfers van augustus sluit KLM de drukke zomerperiode voor passagiersvervoer positief af. Het aantal passagiers steeg met 1,9% naar ruim 3 miljoen. De groei kwam vooral uit Europa, Noord-, Centraal- en Zuid Amerika. De groei van de capaciteit op het netwerk bleef in augustus beperkt tot 1,8%. Door een stijging van 2,3% van het vervoer kwam de bezettingsgraad toch iets hoger uit op 91,8%.

KLM Cargo realiseerde in augustus een bezettingsgraad van 65,9%. Bij een vrijwel gelijkblijvende capaciteit steeg het vervoer met 4,1%. In totaal vervoerde KLM Cargo 53.131 ton vracht van, naar en via Schiphol. Dit is 3,7% meer dan vorig jaar.

Transavia liet een daling zien in passagiersaantallen van 3,6%. Het vervoer daalde harder dan de capaciteit, wat resulteerde in een iets lagere bezettingsgraad van 93,9% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.