zaterdag , 18 mei 2024

Ryanair sluit thuisbasis op Eindhoven Airport 

Vandaag heeft Ryanair bekend gemaakt de thuisbasis op Eindhoven Airport vanaf 5 november te sluiten gedurende het winterseizoen tot eind maart 2019. Vluchten van en naar Eindhoven Airport zullen dan zo veel mogelijk vanuit het buitenland worden uitgevoerd. 

Voor komend winterseizoen zouden drie Ryanair toestellen gestationeerd zijn op Eindhoven Airport. Er staan van eind oktober tot eind maart gemiddeld per dag ca. 45 vluchten van en naar Eindhoven Airport gepland. Naar verwachting zal het grootste deel, circa 80-85%, van deze vluchten normaal worden uitgevoerd. Het sluiten van de basis van Ryanair komend winterseizoen betekent het verlies van ca. 100 tot 150 Ryanair banen op Eindhoven Airport.

“De vluchten die gepland staan voor het winterseizoen zullen grotendeels normaal worden uitgevoerd dus de schade voor Eindhoven Airport blijft beperkt. Binnen de context van dit nieuws kunnen we daar tevreden mee zijn”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport NV. Hij vervolgt: Dit is geen goed nieuws voor de werkgelegenheid op Eindhoven Airport. Wij hopen echt voor het betrokken Ryanair personeel dat zij elders gestationeerd kunnen worden.”

Voorlopig geldt de sluiting van de basis van Ryanair alleen voor het winterseizoen. Voor de wat langere termijn verwacht Eindhoven Airport dat de vermindering van het aantal vluchten van Ryanair, hetzij door Ryanair zelf, hetzij door andere luchtvaartmaatschappijen, weer wordt opgevuld. De vraag naar vliegverkeer vanuit Brainport en de bredere regio blijft zich ontwikkelen en er is voldoende belangstelling van andere luchtvaartmaatschappijen.