vrijdag , 21 juni 2024

KLM verkoopt KLM Jet Center aan Jet Aviation

KLM verkoopt KLM Jet Center aan Jet Aviation. KLM heeft met Jet Aviation een definitieve overeenkomst bereikt over de verkoop van de activiteiten van het KLM Jet Center per 1 oktober 2018.

De reden van verkoop is dat KLM zich wil concentreren op haar eigen kernactiviteiten. De KLM Jet Center activiteiten zijn anders van aard, omdat het opereert in de zeer specifieke afhandelingsmarkt voor zakenvliegtuigen en privéjets op Schiphol-Oost en Rotterdam. KLM is tot dit besluit gekomen na een zorgvuldig proces van onderzoek en gesprekken en ziet het Zwitserse Jet Aviation als de aangewezen partij om het KLM Jet Center over te nemen.

KLM heeft sinds 1986 de afhandeling van dergelijke vluchten op Schiphol-Oost verzorgd. In 2004 werd ook in Rotterdam een centrum geopend. De verkoop van de activiteiten en vaste activa van het KLM Jet Center leidt tot een overgang van onderneming. Alle medewerkers zijn per vandaag in dienst getreden bij Jet Aviation Netherlands B.V.. De betreffende medewerkers zijn hier in een eerder stadium van op de hoogte gesteld en bij betrokken. KLM heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over de overgang en de arbeidsvoorwaarden die van kracht zijn bij de nieuwe werkgever.

Eelco van Asch, Senior Vice President Hub Operations Schiphol

KLM is de medewerkers van het Jet Center dankbaar voor hun grote en vaak jarenlange inzet bij de afhandeling van zakenvliegtuigen en privéjets. Ik wens ze veel succes bij Jet Aviation en ben ervan overtuigd dat ze hun werkzaamheden daar met dezelfde passie kunnen voortzetten.