zaterdag , 13 juli 2024

Emirates biedt een kijkje in het hart van de organisatie

Ooit afgevraagd wat er nodig is om de grootste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld te laten draaien? Emirates start vandaag een Instagram stories serie om de dag van de luchtvaart in de Verenigde Arabische Emiraten te vieren. Deze serie laat zien hoe alledaagse werkzaamheden van de luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd en waar passagiers dagelijks naar en door Dubai worden vervoerd op meer dan 580 vluchten. In de Instagram stories wordt gefocust op drie kenmerkende aspecten van de werkzaamheden, waaronder Emirates EngineeringEmirates Flight Catering en Emirates Network Control Centre.

Emirates Engineering
Emirates Engineering is een van ‘s werelds grootste en meest geavanceerde vliegtuigonderhoud systemen en beheert de grootste vloot van Airbus A380’s en Boeing 777’s ter wereld. Emirates Engineering is internationaal koploper geworden in het onderhoud van A380 toestellen. De faciliteit heeft zeven hangars met intensief onderhoud, vier met klein onderhoud en een verffaciliteit die toestellen kan huisvesten. In 2017 zijn meer dan 27 toestellen overgespoten en meer dan 150 op maat gemaakte vliegtuigstickers zijn geïnstalleerd. De faciliteit is momenteel ook bezig met de complete herstructurering en renovatie van een Boeing 777-200LR toestel. Momenteel duurt het gemiddeld 35 dagen om één toestel te herstructureren.

Emirates Flight Catering
De Emirates Airline Catering faciliteit is de grootste in zijn soort ter wereld, waar gemiddeld meer dan 185.000 Emirates maaltijden dagelijks worden klaargemaakt. De faciliteit van 66.000 vierkante meter is 24 uur per dag in werking met meer dan 1.800 chefs die elke dag meer dan 12.400 verschillende soorten maaltijden klaarmaken voor Emirates vluchten. Bijna 4.000 ton kip wordt elk jaar verwerkt in Emirates’ meest populaire gerechten, waaronder Chicken Biryani en Machboos. Een ander indrukwekkend hoogtepunt van de faciliteit is het elektrische monorailsysteem dat meer dan 30.000 maaltijdtrolleys, dienbladen en bakplaten elke dag bijna 16.000 kilometer vervoert door de faciliteit, de afstand van een Emirates retourtje naar Tokyo. Daarnaast worden meer dan 3 miljoen stuks aan cateringmateriaal elke dag schoongemaakt in de faciliteit speciaal hiervoor ingericht.

Emirates Network Control Centre
Als het ‘zenuwcentrum’ van de Emirates operatie is het Network Control Centre de Mission Control van de luchtvaartmaatschappij over de hele wereld. Emirates opereert het meeste internationale verkeer van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld, namelijk meer dan 3.600 vluchten vanuit Dubai per week. De 365/24/7 Network Control Centre werkzaamheden zorgen ervoor dat alle vluchten zonder verstoring op tijd aankomen en vertrekken, en dat de planning, grondafhandeling, bagageservice, vliegveldservice, luchtverkeersleiding en de host van andere ondersteunende afdelingen als eenheid samenwerken om alle werkzaamheden probleemloos te laten verlopen. Network Control heeft 80 bekwame werknemers die het laatste nieuws, weerpatronen en Emirates’ verkeersdoorstroming nauwlettend in de gaten houden. Hierdoor zijn ze goed in staat om te anticiperen en reageren op operationele crisissituaties.

Emirates’ werkzaamheden in oktober zullen worden opgevoerd door een aantal lanceringen en A380 upgrades. Deze week voerde de luchtvaartmaatschappij een nieuwe vlucht in naar Edingburgh, hiermee werd het verkeer naar het Verenigd Koninkrijk verhoogd naar 19 vluchten per dag. Ook vloog Emirates eenmalig naar Accra in Ghana en start een A380 vlucht naar Osaka en Hamburg aan het einde van oktober.

Emirates zal zich aansluiten bij zijn branchegenoten om de dag van de luchtvaart te vieren in de Verenigde Arabische Emiraten op 5 oktober. Deze dag markeert de vooruitgang en prestaties die de luchtvaartbranche heeft behaald in de Verenigde Arabische Emiraten over de laatste 80 jaar. De geschiedenis wordt gevierd van de luchtvaartbranche in de Verenigde Arabische Emiraten en de prestaties en gezamenlijke inspanning van velen belanghebbenden in de luchtvaart van de Verenigde Arabische Emiraten die hebben gezorgd voor het succes worden benadrukt.

Link:
– www.emirates.nl