woensdag , 29 mei 2024

KLM vervoerscijfers september

KLM verwelkomde in de maand september 2,8% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

In september was sprake van een lichte daling van de bezettingsgraad naar 89,7% (-0,4%-punt). Deze daling is het gevolg van een hogere capaciteit stoelkilometers (+2,0% ASK’s) ten opzichte van de vervoersgroei in passagierskilometers (+1,5% RPK’s).

De lichte daling was vooral het gevolg van een mix van effecten en een daling van de bezettingsgraad op Europa. Qua vervoer was er forse groei op Noord- en Zuid-Amerikaanse bestemmingen, terwijl de capaciteit en het vervoer op bestemmingen in Afrika en Azië afnamen.

Bij KLM Cargo steeg de benuttingsgraad naar 66,4% (+1,3%-punt), omdat daar de capaciteit sterker daalde (-4,3% AFTK’s) dan het vervoer (-2,4% RFTK’s).

Transavia zag bij een vrijwel gelijkblijvende capaciteit, een stijging van het vervoer wat resulteerde in een stijging van de bezettingsgraad.