vrijdag , 21 juni 2024

Bezettingsgraad Turkish airlines 83,4% in september

Turkish Airlines bereikte in september een bezettingsgraad van 83,4% voor passagiers. De hoeveelheid vracht steeg aanzienlijk met 22%. Ten opzichte van vorig jaar zijn het groeiend aantal passagiers, winst per kilometer en de bezettingsgraad (laadfactor) belangrijke indicatoren van de groei van Turkish Airlines.

 

Vervoerscijfers september 2018;

  • De passagiersgroei bleef aanhouden in September, waardoor het totale aantal vervoerde passagiers steeg met één procent naar circa 7 miljoen passagiers en de bezettingsgraad steeg naar 83,4%.
  • In september 2018 steeg de totale bezettingsgraad met twee procent, de internationale bezettingsgraad met twee procent naar 83% en de binnenlandse bezettingsgraad met twee procent naar circa 87%.
  • De bezettingsgraad voor overstappende passagiers steeg met circa drie procent.
  • De hoeveelheid post en vracht bleef groeien en steeg met 22% in vergelijking tot dezelfde periode in 2017. De belangrijkste factoren van de groei in vracht en post zijn binnenlandse vluchten met een stijging van 48%, Noord-Amerika met een stijging van 32%, Afrika met een stijging van 23% en het Verre Oosten met een stijging van 20%.
  • In september liet Afrika een groei in bezettingsgraad zien van zeven procent terwijl Europa, binnenlandse vluchten en het Verre Oosten een totale groei in bezettingsgraad hadden van circa twee procent.

Vervoerscijfers van januari-september 2018;

  • In de periode januari-september was de stijging in vraag en het totale aantal passagiers respectievelijk 10% en 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het totale aantal passagiers bereikte 58 miljoen.
  • De totale bezettingsgraad in de periode januari-september steeg met drie procent naar 82%. Terwijl de internationale bezettingsgraad groeide met circa drie procent en 81% oversteeg, klom de binnenlandse bezettingsgraad met twee procent en kwam uit op meer dan 85%.
  • Zonder de overstappende passagiers meegerekend steeg het aantal internationale passagiers aanzienlijk met 13%.
  • De hoeveelheid vracht en post vervoerd in deze negen maanden steeg met 25% en bereikte de 1 miljoen ton.