woensdag , 12 juni 2024

Eerste P2002JF voor Hellenic Air Force

Het vliegtuig werd verwelkomd in het huis van de Hellenic Air Force Academy op de vliegbasis Tatoi / Dekelia (Athene) door de generale staf van de Helleense luchtmacht, in aanwezigheid van de commandant van de HAFA, de heer John Gkontikoulis.

Dit is de eerste van 12 Tecnam P2002JF low wing-trainers die wordt afgeleverd bij de HAF. De bestelling is het resultaat van een grondig en intensief evaluatieproces. De leveringsvlucht van de productiefaciliteit in Tecnam in Capua, Italië, werd uitgevoerd door Tecnam Chief Test Pilot, Massimo de Stefano en Tecnam Global Sales en Marketing Director, Walter Da Costa.

Naast de 12 P2002 JF-vliegtuigen die zijn besteld, zal Tecnam een ​​SOFTEK-simulator en een computergebaseerd geïntegreerd trainingssysteem met ondersteunende ondersteuningsdiensten leveren.