zaterdag , 18 mei 2024

Infodag trekt 4000 belangstellenden

Ruim 4000 belangstellenden waren afgelopen zaterdag 3 november aanwezig bij de derde editie van de Infodag! Binnen vier thema’s (Bouwen, Bereikbaarheid, Werken & Leren, Omgeving) werden bezoekers, van jong tot oud, geïnformeerd over verschillende facetten van de uitbreiding van de luchthaven.

De infodag, die werd georganiseerd door Lelystad Airport, provincie Flevoland en de gemeente Lelystad, stond in het teken van innovatie en duurzaamheid. Bij de realisatie is in alle deelprojecten rekening houden met landelijke duurzaamheidseisen en eigen -ambities. Verschillende nieuwe initiatieven op het gebied van energiebesparing en energiegebruik, bouwtechnieken, automatiseringssystemen, circulaire economie, lokale werkgelegenheid en kennisdeling zijn bij de uitbreiding van Lelystad Airport benut.

Na een interview met robot ‘Leyla’ – de belichaming van innovatie – checkten algemeen directeur van Lelystad Airport Hanne Buis, gedeputeerde van de provincie Flevoland Jan de Reus en wethouder van de gemeente Lelystad Janneke Sparreboom een paar minuten voor 10.00 uur als eerste in bij het nieuwe – nog onafgemaakte – terminalgebouw van Lelystad Airport aan het Terminalplein 2.

Partners
De Infodag werd mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties: Lelystad Airport, luchtvaartdienstverlener Viggo, bouwbedrijf Dura Vermeer, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Luchtverkeersleiding Nederland, Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, Rijkswaterstaat, Werkbedrijf Lelystad, SCALA, Technasium Flevoland, Paul de Ruiter Architects, Lelystad Airport Businesspark en De Lelystadse Boer.