donderdag , 25 juli 2024

Zelf Vliegen nieuwe klant bij AMN

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) heeft opnieuw een grote klant binnengehaald. De Vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport brengt het onderhoud van het grootste deel van zijn uit 13 vliegtuigen bestaande vloot onder bij AMN.

Enthousiast
Zelf Vliegen behoort tot de grootste vliegscholen in ons land. Naast de verzorging van vliegopleidingen en de verhuur van vliegtuigen is Zelf Vliegen organisatorisch betrokken bij Air Combat Europe (gespecialiseerd in vlieglessen en opleidingen in ´air combat training´ en ´special flying skills´). Daarnaast is Zelf Vliegen dealer van enkele Europese vliegtuigfabrikanten, waaronder Blackshape in Italië en Aero AT in Polen.

Angelique Buitenhuis, Zelf Vliegen:
Wij zijn erg enthousiast over de nieuwe samenwerking en het feit dat we zo´n mooie onderhoudsafspraken hebben kunnen maken met zo´n kwalitatief hoogwaardig onderhoudsbedrijf als AMN; wij hebben en vliegschool en onze core business is vliegen. Het onderhoud van onze vliegtuigen laten we graag over aan een specialist.

Zelf Vliegen: vier generaties
De opleidingsvloot van Zelf Vliegen bestaat momenteel uit 13 vliegtuigen. Met uitzondering van de vijf MLA´s – vooral Blackshape BS-100 Primes – zullen deze voortaan allemaal worden onderhouden door AMN. Het gaat hierbij om drie vierpersoons Cessna 172´s, drie Aero AT-3-tweezitters, een tweemotorige Tecnam P2006T en een Fuji FA-200-180 Aero Subaru voor aerobatic-training.

Zelf Vliegen wordt geleid door de luchtvaartfamilie Driessen, die al vier generaties actief is in de Nederlandse luchtvaart. De laatste drie generaties Driessen verzorgen inmiddels al meer dan 36 jaar lang vliegopleidingen op Lelystad Airport.

AMN: snelle groei
Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) is gevestigd op vliegveld Teuge en heeft een dependance op Lelystad-Airport. AMN heeft de laatste jaren te maken met een snelle groei.

Theo Arends, AMN:
In verband met de toekomstplannen van Lelystad Airport zijn we op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op de groeiende luchthaven in Flevoland. We zijn blij dat we de gerenommeerde en succesvolle vliegschool Zelf Vliegen als nieuwe klant hebben kunnen binnenhalen.

Link:
– www.amnetherlands.nl
– www.zelfvliegen.nl