donderdag , 13 juni 2024

Boeing en SparkCognition lanceren joint venture SkyGrid

Boeing [NYSE: BA] en SparkCognition lanceren SkyGrid, een nieuw bedrijf dat de weg vrij maakt voor urban aerial mobility. SkyGrid – gevestigd in Austin, Texas – ontwikkelt een softwareplatform, dat gaat zorgen voor een veilige en betrouwbare integratie van onbemande vracht en passagiers vliegmobielen in het wereldwijde luchtruim.

Het platform zal gebruikmaken van blockchain-technologie, dynamische verkeersrouting met behulp van artificial intelligence, data-analytics en cybersecurity. Hierdoor gaat SkyGrid verder dan traffic managementsystemen (UTM) voor unmanned aircraft systems (UAS). Klanten van SkyGrid gebruiken het nieuwe platform voor een scala van vluchten en diensten met onbemande vliegmobielen, waaronder het afleveren van pakketten, industriële inspecties en hulpdiensten.

“De samenwerking tussen Boeing en SparkCognition is uniek in de sector”, zegt Steve Nordlund, vicepresident en general manager van Boeing NeXt. “SkyGrid bouwt de digitale infrastructuur die zorgt voor veilig en probleemloos commercieel transport en personenvervoer voor miljoenen mensen wereldwijd.”

“SkyGrid combineert expertise in artificial intelligence, blockchain, security en luchtvaart en levert een technologische doorbraak voor de snelgroeiende branche van urban aerial mobility”, zegt Amir Husain, die de CEO zal worden van SkyGrid naast zijn rol als oprichter en CEO van SparkCognition. “Door het leveren van schaalbare en robuuste componenten binnen een enkel, geïntegreerd raamwerk maakt SkyGrid het op grote schaal inzetten van luchtmobielen praktischer en toegankelijker.”

  • Nieuw bedrijf bouwt een luchtruimbesturingssysteem, gebaseerd op artificial intelligence en blockchain
  • Boeing is met een grote stand aanwezig met unmanned traffic management(UTM) en unmanned aircraft systems (UAS) tijdens Amsterdam Drone Week van 27 tot en met 29 november 2018
  • Steve Nordlund, Vice President & General Manager bij Boeing NeXt en Amir Husain, oprichter en CEO van SparkCognition, zijn aanwezig tijdens de Amsterdam Drone Week en beschikbaar voor interviews op 27 en 28 november 2018