vrijdag , 31 mei 2024

Blackshape Gabriel voor Zelf Vliegen

De Vliegschool Zelf Vliegen koopt, voor uitbreiding van haar vloot, twee Blackshape Gabriels. Dit zijn de eerste exemplaren van dit nieuwe Italiaanse vliegtuigtype in Nederland.

De nieuwe Blackshape Gabriel, waarvan de vliegschool Zelf Vliegen gebruik gaat maken, werd eerder dit jaar voor het eerst door de Italiaanse fabrikant aan het publiek gepresenteerd. Het is een tweepersoons opleidingsvliegtuig waarbij de instructeur en de student achter elkaar zitten, zoals ook bij de meeste militaire opleidingsvliegtuigen het geval is. De Amerikaanse vliegtuigfabriek Boeing verzorgt de trainingssoftware voor de Blackshape Gabriel en bij de verkoop van de Gabriel en van onderdelen voor dit toestel wordt Blackshape ondersteund door de Amerikaanse Boeing-dochter Aviall, die ook een vestiging heeft in Nederland.

De twee Blackshape Gabriels worden in april 2019 op Lelystad Airport verwacht.

Link:
– www.zelfvliegen.nl