zaterdag , 18 mei 2024

Erik Varwijk aangetreden als nieuwe CEO van Avion Group

Erik Varwijk (57) is per 1 maart aangetreden als CEO van Avion Group. Varwijk was hiervoor onder meer directielid bij KLM en later bij Virgin Atlantic. In zijn nieuwe functie gaat hij zich vooral richten op de internationale expansie van de jonge luchtvaartgroep.

Avion Group is gespecialiseerd in alle aspecten van de professionele pilotenopleiding. Het bedrijf ontwikkelt onder andere vluchtsimulatoren die worden gebruikt voor de opleiding van piloten die op de Airbus A320 gaan vliegen.

Varwijk: “Avion Group heeft in zijn relatief korte bestaan al hele grote stappen gezet. Het is een gewaardeerde partner in de strijd tegen het pilotentekort, mede dankzij de vorig jaar gelanceerde hypermoderne Airbus Phantom 320 Full Flight Simulator. Ik kijk ernaar uit om middels de al bestaande en toekomstige middelen de pilotenopleidingen naar een nog hoger plan te tillen en zo bij te dragen aan een professionele, moderne en veilige luchtvaartindustrie.”

Volgende fase
De belangrijkste investeerder in Avion Group is de Nederlandse investeringsmaatschappij 5square. Remco van den Heuvel, managing partner van 5square: “Bart Slager heeft uitstekend werk geleverd met de succesvolle lancering van de Airbus Phantom 320 Full Flight Simulator en we zijn hem dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren. We hebben er alle vertrouwen in dat Erik Varwijk de juiste persoon is om Avion Group de volgende fase in te leiden en dat hij van het bedrijf een succesvolle speler in de opleidingsmarkt voor civiele luchtvaart zal maken.”

Tevens is Barry Miedema als adviseur aangetrokken. Hij is gezagvoerder Boeing 737 bij KLM en was daar ook onder meer vice president crew training.

Over Avion Group
Avion Group ontwerpt vluchtsimulatoren voor de training van piloten. De productie vindt plaats in partnership met VDL. Daarnaast opereert Avion eigen trainingscentra. De Larense investeringsmaatschappij 5square is de belangrijkste aandeelhouder in Avion Group.