woensdag , 29 mei 2024

Orbit groundschool start examen centrum

Orbit Groundschool start nog deze zomer een eigen EASA-theorie examencentrum. Zowel eigen cursisten van Orbit Groundschool maar ook kandidaten van andere scholen kunnen in Arnhem terecht om hun luchtvaartexamens af te leggen. Hiermee biedt Orbit Groundschool een aantrekkelijk betaalbaar alternatief ten gunste van examenkandidaten uit alle windstreken.

Orbit Groundschool biedt mensen de kans om hun luchtvaartexamens te halen. Dit gebeurt met ministeriële toestemming van Inspectie Leefomgeving en Transport. Alle theorie-examens worden afgenomen onder toezicht en verantwoordelijkheid van Austro Control, de Oostenrijkse luchtvaartautoriteit en gelden voor alle type brevetten en bevoegdheden, zoals onder meer ATPL, CPL, EIR/CB-IR of IR en PPL, zowel voor vleugelvliegtuigen als voor helikopters. Geïnteresseerden voor de theorie-examens bij Orbit Groundschool kunnen zich binnenkort aanmelden.

Op dit moment kiezen steeds meer kandidaten voor alternatieve routes die naar examens leiden. Er was duidelijk vraag naar een nieuw betaalbaar alternatief. ”Met ons eigen examencentrum verzekeren wij ons in de toekomst om een extra service aan onze kandidaten te bieden. De examens sluiten naadloos aan op de wettelijk verplichte klassikale examentrainingen binnen onze eigen geboden opleidingen en cursussen”, vertelt Hoofd Opleidingen Hans Peter Brouwer. “Daarnaast biedt deze service een uitstekend alternatief voor andere opleiders zoals bijvoorbeeld Transavia om hun kandidaten onder te brengen bij Orbit Groundschool voor luchtvaartexamens”.

Kort samengevat

  • ·  Examens zullen worden afgenomen op iPads geleverd door het examencentrum
  • ·  Examenvragen worden gegenereerd uit de EASA ECQB 5 (gevolgd door ECQB 6)
  • ·  Examens zijn gebaseerd op het gebruik van de nieuwe Jeppesen bundel
  • ·  PBN-theorie is inclusief
  • ·  Geen open vragen; alleen ‘multiple choice’ vragen
  • ·  Benodigde Annexes worden getoond op het scherm of geprint waar van toepassing
  • ·  Resultaten zijn na afloop per direct bekend

Theorie-examens vinden eenmaal per maand plaats op 3 aaneengesloten vaste dagen (ma/di/wo) en worden ruimschoots vooraf gepubliceerd. Twee dagen zijn er 4 examenblokken per dag, de derde dag zijn er 3 examenblokken. Gedurende elk examenblok kunnen er minstens 12 kandidaten deelnemen. De kosten voor bijvoorbeeld een ATPL-theorie examen bedragen €75,- per vak.

De luchtvaartexamens vinden plaats in de lokalen van Orbit Groundschool, in Arnhem (locatie: Facility Point Arnhem). Deelnemers dienen bij aanmelding te beschikken over schriftelijke toestemming van hun opleider middels een daartoe bedoeld aanmeldingsformulier theorie-examens van Austro Control. “Wij verwachten dat er per maand circa 150 kandidaten een begin kunnen maken met het afleggen van theorie-examens”, vertelt Robin Schoot, directeur van Orbit Groundschool. “Na het succesvol afronden van de examencyclus is het theoretisch certificaat geldig ten behoeve van brevetafgifte in alle EASA-lidstaten”.