vrijdag , 24 mei 2024

360º Nationaal Park Hollandse Duinen

De Zuid-Hollandse kust wordt gekenmerkt door een prachtig kustlandschap waar duinen, landgoederen, dorpen en steden elkaar afwisselen. Dronewatch.nl heeft het initiatief genomen voor een interactieve aerial 360º fototour van het gebied, dat tegenwoordig bekend staat als Nationaal Park Hollandse Duinen.

Gevarieerd natuurgebied
Het Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de meest gevarieerde natuurgebieden in Nederland. Bijzonder aan het gebied is de verwevenheid van mens en natuur. Vanaf Hoek van Holland strekt het gebied zich een kleine 50 kilometer noordwaarts uit en omvat naast duin- en bosgebieden ook een aantal landgoederen, waaronder Keukenhof, Voorlinden en Duivenvoorde.

Zeker vanuit de lucht is goed te zien hoe de natuur is ingebed in de leefomgeving van de bewoners van de Zuid-Hollandse kustplaatsen. Dat bracht Wiebe de Jager van Dronewatch op het idee om van het Nationaal Park Hollandse Duinen een interactieve VR tour te maken op basis van panoramische luchtfoto’s. Eerder maakte De Jager ook zo’n tour van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Inmiddels bevat de tour enkele tientallen foto’s. De bedoeling is dat dit aantal nog wordt uitgebreid.

Grens tussen duinen en stad
“Middels deze unieke VR tour is goed te zien hoe duinen en stad op sommige plaatsen in elkaar overlopen, zeker rondom Den Haag en Noordwijk. Het startpunt van de tour is Hoek van Holland. Van daaruit kun je het hele gebied vanuit de lucht verkennen. Op een aantal locaties zijn ook 360º foto’s op grondniveau te zien. Uiteindelijk kan de tour verder aangekleed worden met bijvoorbeeld video’s en informatieve hotspots. Bij een aantal locaties is dat al gebeurd”, aldus De Jager.

De lancering van de interactieve VR tour van Hollandse Duinen valt samen met de start van de campagne Holland National Parks, maar staat daar verder los van.