woensdag , 22 mei 2024

Kampioenspaarden ervaren Emirates Equine

Bijna 100 paarden op weg naar de Shanghai-etappe van de Longines Global Champions Tour hebben de Emirates Equine service van Emirates SkyCargo ervaren. Deze service is speciaal bedoeld om paarden rustig en comfortabel te vervoeren in de lucht.

De 91 paarden stapten aan boord van twee Emirates SkyCargo Boeing 777 vrachtvliegtuigen speciaal gecharterd voor hun reis vanuit België. De paarden werden eerst naar speciaal ontworpen paardenboxen geleid, die vervolgens rechtstreeks in het vrachtvliegtuig werden geladen voor een soepele transport.

Op de vluchten werden de paarden per twee vervoerd in een paardenstal, die vergeleken kan worden met Emirates Business Class voor mensen. Verder werden de paardenstallen ook voorzien van hooinetten om te zorgen dat de kampioenspaarden hun in-flight snacks niet misten.

De Emirates Skycargo Equine passagiers hadden ook toegang tot constante zorg tijden de vlucht. Het vrachtvliegtuig was voorzien van zowel gekwalificeerde dierenartsen als verzorgingspersoneel.

De luchtvrachtmaatschappij werkte samen met Peden Bloodstock, een gerenommeerd paardenvervoerbedrijf, om ervoor te zorgen dat de paarden goed verzorgd werden voor, tijdens en na de vlucht. Na afloop van het toernooi zijn de paarden opnieuw aan boord gegaan van de Emirates SkyCargo vluchten terug naar België.

Emirates Equine in cijfers

  1. In 2018/2019 zijn er zijn 39 paardentransporten uitgevoerd door Emirates SkyCargo
  2. Meer dan 2000 paarden zijn door Emirates SkyCargo vervoerd in 2018/19
  3. In 2018 opereerde Emirates SkyCargo maar liefst 18 chartervluchten voor hetzelfde sportevenement – de grootste luchtvaartoperatie ooit ondernomen voor paarden
  4. 91 paarden reisden van België naar Shanghai voor de Longines Global Champions Tour
  5. Emirates SkyCargo heeft paardentransporten uitgevoerd in zes continenten

Over Emirates SkyCargo

Emirates SkyCargo, de grootste internationale vrachtvervoerder ter wereld, verbindt cargo klanten met meer dan 160 steden over zes continenten en opereert in veel van ’s werelds snelst ontwikkelende markten. De laadcapaciteit omvat de vloot van Emirates met meer dan 270 vliegtuigen, waaronder 14 vrachtvliegtuigen – 13 Boeing 777-Fs en één B747F. Emirates SkyCargo beschikt over ultramoderne vrachtfaciliteiten op haar dubbele hub-locaties, Dubai International Airport (DXB) en Dubai World Central (DWC). Vracht wordt 24/7 per vrachtwagen vervoerd tussen de twee luchthavens via een verbonden virtuele corridor.