zaterdag , 18 mei 2024
FLY4U

50 kinderen als copiloot de lucht in met FLY4U Drachten

Zaterdag 22 juni maken 150 kinderen/jongeren, afkomstig uit multiproblem gezinnen op uitnodiging van Stichting FLY4U een rondvlucht als copiloot vanaf vliegveld Drachten. Naast het vliegen wacht de kinderen/jongeren en hun begeleiders een programma boordevol activiteiten.

FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân. De vliegdag wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door meer dan 150 vrijwilligers en in samenwerking met Stichting Present. Financiering gebeurt met de hulp van particuliere giften en sponsoring door bedrijven.

FLY4U

Programma

De vliegdag, die duurt van 10.00 tot 17.00 uur, kent een gevarieerd programma dat op spectaculaire wijze geopend wordt. Zo is er een grote bungee trampoline, flightsimulator en een springkussen. Verder worden er graffiti en djembé workshops gegeven en kunnen rondritten gemaakt worden in bijzondere auto’s. Daarnaast zijn er voor de meiden verschillen beauty activiteiten en zijn er volop spelletjes te doen. Clown Poets, Harry Harrewar en Professor Propkop zijn van de partij en zullen zich van hun beste kant laten zien! Alle kinderen/jongeren, die de lucht in gaan, krijgen als aandenken een cockpitfoto en luchtdoopcertificaat. Een politiehelikopter komt speciaal voor de vliegdag zijn opwachting maken.

FLY4U