zaterdag , 25 mei 2024

Wereldrecordpoging doet zaterdag Oostwold Airport aan

De Deense piloot Johs Rungholm wil binnen 24 uur in twaalf verschillende landen en op twaalf verschillende vliegvelden een landing maken. De poging is officieel aangemeld bij het World Guinness Book of Records.

De poging start zaterdag 22 juni a.s. in Pools Silezië op het vliegveld van Gliwice. Samen met zijn vader Lasse Rungholm wil Johs rond de klok van half tien ’s avonds in Oostwold zijn. Daar moeten minimaal twee onafhankelijke getuigen een officieel document ondertekenen en ook moet er foto van het vliegtuig op een herkenbare plek op het vliegveld worden gemaakt.

Het toestel, een Saab MFI-15 200 Safari uit 2001 met registratie OY-JTG, moet ook brandstof voor het vervolg van de reis tanken. Eindpunt van deze recordpoging is het Deense vliegveld van Vamdrup. Publiek is vrijdagavond van harte welkom om Johs Rungholm en zijn vader op Oostwold Airport te verwelkomen en natuurlijk aan te moedigen. De Saab die vliegt in de kleuren van de Deense Luchtmacht moet voor zonsondergang weer zijn vertrokken.