vrijdag , 24 mei 2024

Zeeuwse Vliegdagen 2019

Het Vliegveld Midden-Zeeland is op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019 de locatie voor het Zeeuwse enthousiasme voor vliegen en alles wat daarmee samenhangt. Het vliegveld heeft zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele organisatie, die voor zowel de particuliere kleine luchtvaart als voor logistieke ondernemingen een betrouwbare en veilige haven biedt met juist die faciliteiten waaraan behoefte bestaat. Vliegveld Midden-Zeeland heeft zich daarmee een gewaardeerde plaats in de Zeeuwse economie verworven. Het programma van de vliegdagen zal vooral de particuliere kleine luchtvaart
tot onderwerp hebben.

Op vrijdagavond van 18.00 tot 21.30 uur worden er demonstraties gehouden met modelvliegtuigen. De entree is gratis voor deze speciale avond. U zult versteld staan van de vliegprestaties van deze modelvliegtuigen. De openingstijden zijn zaterdag van 10. 00 uur tot 19.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u verschillende stands verwachten met relevante artikelen en producten van Zeeuwse origine. Ook de inwendige mens zal niet worden vergeten. Er is een Speelplein voor de kinderen met een heuse vliegtuigdraaimolen, een Foodplaza en muziek zorgen voor de afwisseling. Op het terrein is een banenmarkt van diverse instanties, waaronder de Koninklijke Landmacht en er staan diverse voertuigen van oa. Douane, Politie, Brandweer en KNRM. Grote publiekstrekker is de crashtender van de Vliegbasis Woensdrecht.

Er zullen demonstraties worden gegeven door zweefvliegtuigen, parachutisten en helikopters. Op beide dagen zullen er ook heteluchtballonnen opstijgen, wat altijd een mooi gezicht oplevert. We verwachten ook veel bezoekende vliegtuigen (zowel motor- als zweefvliegtuigen), die in een static show worden opgesteld.

Eén van de hoogtepunten zal ongetwijfeld worden gevormd door de speciale aandacht die zal worden besteed aan DRONES. Dit jaar zal de NK Dronerace worden gehouden op de Zeeuwse Vliegdagen, een unieke behendigheidsrace met drones.

Deze editie worden er minstens 8.000 bezoekers verwacht. De entree voor zaterdag en zondag is bescheiden en bedraagt € 4 per persoon en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 2. Een gezin betaalt maximaal € 15.

Link:
www.zeeuwsevliegdagen.nl