woensdag , 22 mei 2024

Move Beyond met Cathay Pacific tijdens RISE

Cathay Pacific blijft het aanstormende technische talent in Hongkong stimuleren. Tijdens RISE, de grootste technologieconferentie van Azië, heeft Cathay Pacific dit gedaan door acht lokale startups te sponsoren middels een plek op RISE. Deze acht start-ups zijn geselecteerd op hun innovatieve initiatieven die een enorm potentieel hebben om een verschil te maken voor de reisindustrie en de technologiesector. Niet alleen in Hongkong maar ook in Europa focust Cathay Pacific zich op startups /scale ups. 

Cathay Pacific is voor het tweede jaar op rij de officiële luchtvaartsponsor van RISE, vorig jaar lanceerde zij het ‘Ignition Project’, een nieuw breed IT-ecosysteem, welke wordt voortgezet. De betrokkenheid van de luchtvaartmaatschappij in RISE vormt een belangrijk onderdeel van het initiatief, dat de kernpijlers omvat van het versterken van de interne technologische capaciteiten van de luchtvaartmaatschappij, het cultiveren van jong talent met de Cathay Pacific 24-uurs Hackathon en het ondersteunen van startups via de Global Acceleration Academy van het Hongkong Science Park ( HKSTP).

Cathay Pacific Chief Customer en Commercial Officer Paul Loo: “Hongkong is onze thuishaven en we willen het lokale talent en de creativiteit in de stad koesteren om daarmee ook een toonaangevend technologie- en innovatieknooppunt te worden.”

“De acht bedrijven die we dit jaar ondersteunen zijn een bewijs van de ondernemersgeest van de stad en delen de passie van Cathay Pacific voor innovatie die ook de lokale gemeenschap ten goede komt. Ze zijn daarnaast kundig in het vermogen om vooruit te kunnen lopen in een industrie die zich voortdurend ontwikkelt, terwijl ze doorgaan met het ontwikkelen van unieke oplossingen voor nieuwe uitdagingen. “

Cathay Pacific ondersteunt de ambitie van de stad om één van de leidende technische hubs in Azië te worden. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij hier al aan bijgedragen door Hongkong te verbinden met grote technologische steden over de hele wereld, zoals Seattle, Dublin en Tel Aviv middels de lancering van nieuwe directe vluchten.

Paul Loo zal tevens een keynote speech houden tijdens RISE om jonge ondernemers en grote bedrijven te inspireren. Als voorstander van de technologische startups laat hij zien dat zij grote bedrijven innovatiever en flexibeler maken. Laurence Fong, General Manager Informatietechnologie van Cathay Pacific, is tevens één van de jury leden van een pitch panel.

De RISE-conferentie vindt plaats van 8 t/m 11 juli 2019 in het Hongkong Convention and Exhibition Centre. Meer dan 350 sprekers, waaronder leiders van ’s werelds grootste bedrijven en startups met opkomende technologie, nemen dit jaar deel aan het evenement. Naar verwachting zullen meer dan 16.000 mensen uit meer dan 100 landen aanwezig zijn.

Kijkend naar de toekomst

Cathay Pacific is “moving beyond” voor haar klanten en heeft met enthousiasme de ontwikkeling van nieuwe technologie voortgezet die het haar mogelijk heeft gemaakt om klanten meer keuze en controle over hun reizen te geven.

Niet alleen in Hongkong maar ook in Europa focust Cathay Pacific zich op startups /scale ups. Zo is Cathay Pacific voor het derde jaar op rij sponsor van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award en zijn zij sinds twee jaar aanwezig bij The Next Web conferentie in Amsterdam. Cathay Pacific wil hiermee innovatieve startups / scale ups met ambitie om hun bedrijf door te laten groeien naar Hongkong / China / Azië ondersteunen middels het aanbieden van de juiste tools en connecties.

Andere voorbeelden hiervan zijn het implementeren van een chatbot- en livechat- functionaliteit om het aantal zelfbedieningscontactpunten dat beschikbaar is voor klanten uit te breiden. De ontwikkeling van nieuwe mobiele apps die het cabinepersoneel helpt passagiers een betere service aan boord te bieden. En het efficiënter maken van het loyaliteitsprogramma en vrachtoperaties met behulp van blockchain technologie.

Naast haar eigen ontwikkeling is Cathay Pacific ook een speerpunt van een aantal initiatieven die erop gericht zijn de vonk van creativiteit te laten ontbranden bij de getalenteerde jonge innovators van Hongkong.

Paul zegt: “We hebben grote nadruk gelegd op het cultiveren van de volgende generatie technisch onderlegde disruptors, door een omgeving te creëren waar zij hun creativiteit kwijt kunnen. Natuurlijk blijft onze immer populaire Cathay Pacific 24-uurs Hackathon een toptoekenning voor ontluikende tech-innovators om samen te komen en unieke, werkbare oplossingen te ontwikkelen die onze passagiers ten goede komen. De afgelopen drie jaar heeft dit evenement meer dan 100 technisch onderlegde, business-minded jongeren uitgedaagd om te concurreren. De winnaars hebben een plek gekregen in ons versnelde traject van het IT Graduate Trainee-programma. “

The Cathay Pacific 24-hour Hackathon vindt in November voor het vierde maal plaats.