woensdag , 22 mei 2024

Grootste hotel Curaçao omgedoopt tot Corendon Mangrove Beach Resort

Gisteren onthulde Corendon oprichter en hoteleigenaar Atilay Uslu tijdens een persconferentie op Curaçao de naam van het vijfsterren ultra all-inclusive resort dat Corendon Hotels & Resorts op het eiland ontwikkelt. Het Corendon Mangrove Beach Resort is na de afronding van de totale verbouwing met ruim 850 kamers het grootste hotel in het Caribisch gebied. Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 381 kamers en achttien suites, vier zwembaden, negen eetgelegenheden en bars, een aquapark en drie vergaderzalen. De opening van de eerste fase van het resort staat gepland in april 2020.

Reinigen mangrovebos
Curaçao staat al ruim twintig jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onderdeel hiervan zijn de omringende wateren en kustgebieden van het eiland, rijk aan mangrovebossen, zeegrasbedden en koraalriffen. Mangrovebossen worden wereldwijd ernstig bedreigd, maar zijn van enorm belang voor biodiversiteit, waterzuivering, het vastleggen van koolstof en kustbescherming. Aangezien het resort in een bijzonder natuurgebied met mangrovebossen ligt, gaat Corendon de mangroven op het eigen terrein, maar ook aangrenzende delen schoonmaken. De grond wordt in samenspraak met natuurbeschermingsorganisaties op het eiland opgeschoond, het gebied wordt handmatig ontdaan van bergen zwerfafval en wordt helemaal opgeknapt.

Zonnepanelen en waterzuivering
Samen met Aqualectra Curaçao deelt Corendon ideeën en inzichten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om een duurzaam hotelconcept te creëren. Voor het Corendon Mangrove Beach Resort gebruikt Corendon zonnepanelen om 2,3 megawatt elektriciteit op te wekken en is daarmee geheel zelfvoorzienend. Daarnaast wordt water uit de zee gepompt en gefilterd om te gebruiken voor de douches, wastafels, toiletten en de zwembaden. Het afvalwater hiervan wordt voor een kwart gebruikt voor de tuinen. De resterende driekwart levert het hotel aan de boeren om zo bij te dragen aan een duurzamere omgeving.

Werkgelegenheid en opleiding
Corendon is in 2018 begonnen met de renovatie en uitbreiding van het sterk verouderde voormalige Holiday Beach complex. Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 399 kamers en diverse faciliteiten. Het resort zal in de eerste instantie werkgelegenheid bieden aan zo’n 350 medewerkers. Corendon richt tevens een eigen academie op waar mensen van het eiland worden opgeleid tot kok, ober of front office functies zoals receptionist. In de tweede fase worden er nog ruim 450 kamers ontwikkeld die naar verwachting eind 2020 worden opgeleverd. Dit zal nog eens werkgelegenheid bieden aan 250 inwoners van Curaçao.

Kunst en cultureel erfgoed
Corendon Hotels & Resort werkt samen met organisaties en kunstenaars die zich bezighouden met cultureel erfgoed en kunst uit de Otrobanda-wijk Rif, waar het resort deel van uitmaakt. Tientallen kunstwerken van kunstenaars uit de buurt krijgen een plek op prominente plaatsen in het resort. Hotelgasten maken op deze manier kennis met kunst, cultuur en het erfgoed van het eiland en worden daarmee ook gestimuleerd om de buurt te verkennen met een walking tour. Tijdens deze rondleiding informeren bewoners en kunstenaars over de geschiedenis en cultuur van het eiland en de buurt.

Uitgebreid horeca aanbod
Het ultra all-inclusive resort heeft negen horecagelegenheden met een zeer uitgebreid aanbod. In het buffetrestaurant worden gerechten van over de hele wereld bereid met producten van superieure kwaliteit. Daarnaast is er ook een à la carte restaurant waar de gasten een Japanse culinaire eetervaring beleven. In The Don Cigar Lounge genieten de hotelgasten van de beste whisky’s, sigaren, cognacs en heerlijke cocktails.

Aquapark met Cobra glijbaan
Naast de zwembaden is er ook een glijbanenparadijs. Het aquapark van het hotel bestaat uit zes glijbanen waarvan de King Cobra het meest spectaculair is met het hoofd, kleuren en slangenpatroon van een cobra. Bovendien is de King Cobra de enige glijbaan van haar soort in het Caribisch gebied.