vrijdag , 24 mei 2024

KLM terug op eerste positie in Dow Jones Sustainability Index

Vandaag is bekend geworden dat Air France – KLM in de categorie ‘Airlines’ terug is op de eerste positie in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). KLM is trots op deze eerste positie die aangeeft dat KLM succesvol investeert in het verduurzamen van KLM en van de luchtvaartsector op sociaal, milieutechnisch en economisch vlak. Voor het 15de jaar op rij staat Air-France-KLM in de top 3 van de DJSI.

Recente investeringen in duurzaamheid

KLM investeert al in duurzame brandstof sinds 2009 maar met de afname van 75.000 ton duurzame kerosine is KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die op grote schaal duurzame vliegtuigbrandstof inkoopt. Deze vliegtuigbrandstof zal vanaf 2022 geproduceerd worden in de eerste Europese fabriek voor duurzame kerosine die gebouwd gaat worden in Delftzijl.

Verder is er de samenwerking tussen KLM en TU Delft om een vliegtuig te ontwikkelen dat zuiniger is door zijn V-vorm en die de cabine voor de passagiers en bemanning, het vrachtgedeelte en de brandstoftanks voor een groot deel in de vleugels integreert. In oktober 2019 worden al een vliegend schaalmodel en een segment van het interieur op ware grootte officieel aan het publiek gepresenteerd tijdens de KLM Experience Dagen op Schiphol.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

De DJSI heeft een zogenaamde ‘best-in-class’ aanpak en erkent bedrijven uit allerlei sectoren die het, op basis van diverse duurzaamheidsindicatoren, beter doen dan hun concurrenten. Ieder jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde bedrijven, inclusief 800 bedrijven in opkomende markten, door RobecoSAM uitgenodigd verslag te doen van hun duurzaamheidsinitiatieven.