vrijdag , 24 mei 2024

Boeing CEO en Raad van Bestuur bevestigen opnieuw dat het bedrijf veiligheid hoog in het vaandel heeft staan

Raad roept permanent de Aerospace Safety Committee in het leven en kondigt aanbevelingen aan naar aanleiding van onafhankelijke beoordeling

Boeing-voorzitter, -president en CEO Dennis Muilenburg en de Raad van Bestuur bevestigen opnieuw dat het bedrijf luchtvaartveiligheid en de veiligheid van zijn producten en diensten hoog in het vaandel heeft staan. Muilenburg en de Raad roepen een permanente Aerospace Safety Committee van de Raad van Bestuur in het leven. Daarnaast deed de Raad Muilenburg en senior bedrijfsleiders verschillende aanbevelingen, afkomstig van zijn speciaal aangewezen Committee on Airplane Policies and Processes. De aanbevelingen zijn door de volledige Raad geaccepteerd.

De Raad keurde de oprichting van het nieuwe Aerospace Safety Committee officieel goed tijdens de augustusvergadering van 2019. De voornaamste verantwoordelijkheid van het comité is het overzien en garanderen van veiligheid van ontwerp, ontwikkeling, productie, bedrijfsvoering, onderhoud en levering van de luchtvaartproducten en -diensten van het bedrijf.