zaterdag , 25 mei 2024

Emirates onthult top entertainment keuzes op ice

Afgelopen zomerseizoen, van juni tot augustus, vlogen er in totaal zo’n 16 miljoen reizigers met Emirates. Volgens de in-flight survey van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai, was driekwart van hen ontzettend lovend over het prijswinnende entertainmentsysteem, ice. Met meer dan 4.500 kanalen is er voor elke passagiers wat wils tijdens de vlucht. Emirates deelt nu voor de allereerste keer de meest gekozen opties aan boord van alle vliegtuigen tijdens de zomer van 2019.

Het entertainmentsysteem, ice, biedt in totaal ongeveer 1.500 films uit allerlei genres en in 44 talen. Uit het trendonderzoek kwam duidelijk naar voren dat het bekijken van films met superhelden in de hoofdrol een veelgemaakte keuze was deze zomer. Emirates bood een groot aantal opties uit Japanse manga, Marvel Studios en het DC-universum. In juni was de meest populaire film aan boord Captain Marvel. In juli nam Alita: Battle Angel de leiding en Avengers: End Game was de meeste populaire film in augustus.

Voorbereiden op een lange vlucht
De catalogus van ice wordt maandelijks geüpdatet met ongeveer 100 films van over de hele wereld, evenals muziek, tv-series en documentaires. Om reizigers te helpen bij het plannen van hun vlucht heeft Emirates een innovatieve nieuwe functie in hun app geïntroduceerd waarin reizigers de uitgebreide catalogus kunnen bekijken, afspeellijsten kunnen maken en die vervolgens met hun stoel kunnen synchroniseren wanneer zij aan boord van het vliegtuig zijn. Deze zomer werden er meer dan 40.000 unieke afspeellijsten gecreëerd door reizigers. Iedere afspeellijst bevatte minstens één film – één op de zes reizigers voegde ook een serie toe aan hun persoonlijke afspeellijst.

De populairste categorieën
Wat betreft filmcategorieën, zijn de meest gemaakte keuzes erg verspreid in genres, wel gaat de voorkeur van de meeste kijkers uit naar “Nieuwe Films” met hits als A Star is Born en Bohemian Rhapsody; op de voet gevolgd door Disney-klassiekers – een selectie bestaand uit 50 Disney hits; van de klassieke Alice in Wonderland uit 1951 tot Aladin uit dit jaar. Op de derde plaats van meest populaire categorieën staan Bollywood-films, deze zomer genoten passagiers van hits zoals 2.0 en klassiekers als Dabangg 2.

Naast films hadden reizigers ook de keuze uit meer dan 1.200 uur aan televisieprogramma’s. De afgelopen drie maanden was de Emmy-gekroonde serie Chernobyl van HBO de meeste bekeken televisieshow op ice. De documentaire die het vaakst bekeken werd is African Cats, een natuurdocumentaire uit 2011 over een troep leeuwen en een familie van jachtluipaarden die in de Afrikaanse savanne proberen te overleven.

Emirates zorgt ervoor dat ook haar jongste passagiers zich vermaken met een groot aanbod aan kinderfilms en tv-kanalen – waarbij de meest populaire show Paw Patrol was. Daarnaast biedt ice ook Food en Wine kanalen die een achter-de-schermen blik werpen op de voorbereiding van de on-board menu’s van Emirates; kunnen reizigers verschillende LinkedIncursussen van experts volgen; en worden er uTalk taalcursussen aangeboden voor beginners. De meest populaire taalcursus was Arabisch.

Wifi in de cloud
De gehele vloot van Emirates beschikt over wifi, waar iedereen kosteloos gebruik van kan maken – met een keuze van 20MB om op iedere app te gebruiken of twee uur lang onbeperkt gebruik van de meest populaire berichten-apps. Meer dan een miljoen passagiers maakten deze zomer iedere maand gebruik van de wifi, waarbij 40% koos voor het onbeperkt gebruik van berichten-apps om zo in contact te blijven met hun familie en vrienden. Wifi is het populairst op vluchten naar Noord-Amerika met het hoogste aantal gebruikers en MB’s. Emirates vluchten naar Houston staken boven de rest uit wat betreft het dataverbruik.

Mis geen moment
Sport heerst als het aankomt op Live TV. Emirates biedt acht live sportkanalen en internationale nieuwskanalen zoals CNN, BCC World News, Sky News, Euro News, CNBC, en NHK World. Het meest bekeken livekanaal was Sport 24, waar fans virtuele ‘stadions in de lucht’ creëerden terwijl zij de finale van de NBA, de French Open, en de FIFA Women’s World Cupfinale volgden afgelopen zomer. Momenteel kunnen reizigers aan boord van meer dan 175 vliegtuigen alle wedstrijden van de Rugby World Cup in Japan aanschouwen.

Dit jaar is een geweldig jaar geweest voor ice, mede doordat het voor de 15de keer op rij de Skytrax prijs voor beste in-flight entertainmentsysteem en voor de derde keer op rij de APEX Passenger Choice prijs voor beste entertainment heeft gewonnen.

In oktober kunnen reizigers zich verheugen op kaskrakers als Spider-Man: Far from Home, Toy Story 4, en Yesterday – een film geïnspireerd op de Beatles. De catalogus van ice wordt daarnaast onder meer aangevuld met tv-series zoals het tweede seizoen van Big Little Lies en seizoen 10 van Modern Family; en de laatste muziek van Freya Ridings en DJ Snake.