woensdag , 22 mei 2024

Cathay Pacific verdrievoudigt compensatie van CO2-uitstoot

Fly Greener is een vrijwillig programma waar reizigers hun CO2-uitstoot kunnen compenseren door direct bij te dragen aan projecten die de CO2-uitstoot verlagen. Sinds de lancering in 2007 hebben de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers al meer dan 160.000 ton aan koolstofdioxide (CO2-uitstoot) gecompenseerd. Dat staat gelijk aan meer dan 30 miljoen taxiritten van Amsterdam Schiphol Airport naar Utrecht.

Tot 31 oktober 2019 krijgen alle Cathay Pacific reizigers, die ervoor kiezen om hun CO2-uitstoot te compenseren via de Fly Greener website, de compensatie verdrievoudigd.

Dit initiatief is de volgende stap voor Cathay Pacific om een duurzamere luchtvaartmaatschappij te worden. Bijdragen aan Fly Greener worden gebruikt om verschillende projecten te financieren, zo worden er onder andere faciliteiten voor hernieuwbare energie gebouwd in ontwikkelingslanden. Elk project dat gefinancierd wordt door Fly Greener is gecertificeerd door het internationale Gold Standard certificeringsprogramma, wat betekent dat ze verifieerbaar en geloofwaardig zijn en daadwerkelijk een verschil maken voor de lokale gemeenschap.

De rol van luchtvaartmaatschappijen voor gemeenschappen en bedrijven
De luchtvaart biedt enorme voordelen voor zowel internationale gemeenschappen als de wereldeconomie. De industrie zorgt dat mensen van een welverdiende vakantie kunnen genieten, verenigt vrienden en families over de hele wereld, verbindt culturen en zorgt dat bedrijven en goederen de wereldmarkt kunnen bereiken.

Net als iedere andere manier van transport heeft de luchtvaart een impact op het milieu. Hoewel de luchtvaart momenteel minder dan 3% van de werelduitstoot betreft, erkent Cathay Pacific de impact en de verantwoordelijkheid van luchtvaartmaatschappijen om klimaatverandering tegen te gaan. Om haar ecologische voetafdruk te verminderen, moderniseert Cathay Pacific onder meer haar vloot met meer brandstofzuinige vliegtuigen, doet de luchtvaartmaatschappij constante investeringen en gebruikt ze van biobrandstoffen.

Met de actie om de compensatie van de CO2-uitstoot te verdrievoudigen via de website van Fly Greener, probeert Cathay Pacific de naamsbekendheid van Fly Greener te vergroten zodat toekomstige reizigers hier ook gebruik van zullen maken. Passagiers kunnen voor of na de vlucht hun CO2-uitstoot compenseren met hun creditcard of met Asia Miles.