zaterdag , 25 mei 2024

TURBOTECH transformeert hybride-elektrische vliegtuigen met ANSYS

TURBOTECH maakt gebruik van de simulatieoplossingen van ANSYS (NASAQ:ANSS) voor het veranderen van vliegtuigaandrijvingen. Met behulp van het ANSYS Startup Program ontwikkelt TURBOTECH een energieopslagsysteem dat in staat is het hybride-elektrische vliegtuig van de toekomst aan te drijven.

Luchtvaartfabrikanten kiezen voor elektrificatie om uitstoot te verminderen, efficiëntie te verbeteren en operationele kosten te verlagen. Engineers moeten hierdoor grote uitdagingen oplossen als het gaat om ontwerp en vermogen. TURBOTECH gebruikt de fluids-oplossingen van ANSYS om voor de ontwikkeling van regeneratieve cycle turbogeneratoren. Die gebruiken de hete uitlaatgassen van de turbine om stoom op te wekken voor de aandrijving van de hoofdturbine of andere turbines, waardoor het energieverbruik afneemt. Door batterijen tijdens de vlucht op te laden, kunnen turbogeneratoren het vermogen van elektrische vliegtuigen vertienvoudigen – wat zorgt voor aanzienlijke besparingen op kosten en gewicht. De turbogeneratoren kunnen elektriciteit produceren uit praktisch elk type duurzaam brandbaar materiaal, waaronder biobrandstof, biogas, waterstof en conventionele brandstoffen.

“De ontwikkeling van een turbine is een zeer complex en iteratief proces. De simulatieoplossingen van ANSYS helpen ons met het oplossen van ingewikkelde berekeningen voor turbines en compressoren, het vervangen van fysieke prototypes door virtuele prototypes en het verbeteren van design exploration”, zegt Damien Fauvet, CEO van TURBOTECH. “In 2020 zal onze gepatenteerde technologie een revolutie in vliegtuigaandrijvingen hebben ontketend, waarbij nieuwe markten en mogelijkheden voor elektrificatie en autonomie worden aangeboord.”

“De wereldwijde markt voor microturbines heeft in 2025 een verwachte waarde van 420 miljoen dollar. De visie van TURBOTECH voor de toekomst van hybride-elektrische aandrijfsystemen zal de markt transformeren en de luchtvaartindustrie ontwrichten”, zegt Paolo Colombo, Industry Director, Aerospace and Defense van ANSYS. “Als onderdeel van het ANSYS Startup Program, levert TURBOTECH de volgende generatie motoren met minder geluid, minder milieubelasting en voor langere vluchten.”

Via het ANSYS Startup Program heeft TURBOTECH toegang tot simulatiesoftwarebundels die speciaal gecreëerd zijn om het bedrijf te helpen snel en kosteneffectief te innoveren. Het programma stelt ondernemers wereldwijd in staat om hun bedrijven om te vormen van startups tot toonaangevende organisaties in hun sector. Sinds het begin heeft het ANSYS Startup Program samengewerkt met meer dan 740 startups, waarvan meer dan 170 in de luchtvaart- en defensie-industrie.