vrijdag , 24 mei 2024

KLM’s een-en-dertigste Boeing op Schiphol gearriveerd

Vanochtend is KLM’s een-en-dertigste Boeing 737-800 op Schiphol gearriveerd, rechtstreeks vanuit de Boeing fabriek in Seattle. Het duurzame toestel met registratie PH-BCL draagt de naam ‘Krooneend’.

Naast het gebruik van gewicht besparende materialen aan boord, optimaliseren van vlucht- processen en gebruik van duurzame biobrandstof, is investeren in een nieuwe vloot een manier om de CO2-uitstoot verder te reduceren. Alle 737 toestellen van KLM zijn vernoemd naar vogels.

De vier nieuwe NG’s, het type waarmee KLM goede ervaringen heeft, zijn voorzien van een geheel nieuw interieur met grotere bagagebakken, moderne LED-verlichting, nieuwe stoelen met aanpasbare hoofdsteun voor extra comfort en USB power bij elke stoel. Met de komst van Krooneend heeft KLM twee-en-vijftig Boeing 737’s in haar vloot: zestien 737-700’s, een-en-dertig 737-800’s en vijf 737-900’s.