vrijdag , 24 mei 2024

NH90 helikopters blijven vliegen dankzij Fokker

Fokker Services Group (“FSG”) maakt met trots bekend dat het bedrijf door de Militaire Luchtvaartautoriteit van Nederland geaccrediteerd is om door te gaan met het uitvoeren van basis onderhoudswerkzaamheden aan de NH90 militaire helikopter. De accreditatie is verleend onder de nieuwe NLD-MAR-145 regelgeving en is ingegaan vanaf april 2023.

Nieuwe normen in Militair Luchtvaartonderhoud

De accreditatie volgt na een succesvolle naleving van de meest recente standaarden in militair luchtvaartonderhoud. De NH90 is een multi-inzetbare militaire helikopter die voornamelijk wordt ingezet voor maritieme missies, maar ook geschikt is voor het vervoeren van troepen over land. FSG ondersteunt de Koninklijke Luchtmacht (“RNLAF”) bij het luchtwaardig houden van deze superieure vliegmachines.

Wereldklasse onderhoudscentrum in Woensdrecht

Dankzij deze accreditatie kan FSG de basis onderhoudsactiviteiten voor de NH90 uitvoeren in hun state-of-the-art luchtvaartonderhouds- en afwerkingscentrum in Woensdrecht, Nederland. Het centrum is uitgerust met meer dan 23.200 m2 aan hangarfaciliteiten en een toegewijd team van experts die gespecialiseerd zijn in neus-tot-staart inspecties. Via een interconnecterende taxibaan biedt het centrum directe toegang tot de RNLAF-start- en landingsbaan, waardoor snelle en hoogwaardige ondersteuning ter plaatse mogelijk is.

Toegewijd team en hoge betrouwbaarheid

“Deze accreditatie is een bewijs van ons zeer betrouwbare kwaliteitssysteem, en de passie, talenten en vaardigheden van een toegewijd team van experts die de veiligheid en betrouwbaarheid van elke NH90 die we ondersteunen garanderen. Met meer dan 100 jaar geschiedenis in de luchtvaart, is FSG uniek gepositioneerd om de partner bij uitstek te worden voor de RNLAF op het gebied van onderhoud en toekomstige modificatieverzoeken,” aldus Marco Verweij, commercieel manager Defensie.